0


Τώρα που πλησιάζει η μέρα του πατέρα και αναζητούμε ιδέες για χειροποίητες ιδέες στο internet πέσαμε επάνω σε αυτή τη συνταγή για χειροποίητο αφρό ξυρίσματος! Ναι, όλα τα έχουμε δει, υπάρχει και αυτό! Εάν μάλιστα ο άντρας στη ζωή σου έχει και...

ευαίσθητο δέρμα ο χειροποίητος αφρός ξυρίσματος με δεντρολίβανο και μέντα από το FoodForMyFamily.com θα τον ενθουσιάσει! Τέλειο δώρο!

Κατά καιρούς έχουμε ανεβάσει στο Ftiaxto.gr συνταγές για διάφορα καλλυντικά, από κρέμες και σαπούνια μέχρι είδη μακιγιάζ. Αυτό όμολογούμε οτι δεν το περιμέναμε... και δεν φανταζόμασταν οτι θα είναι και τόσο εύκολο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον χειροποίητο αφρό ξυρίσματος είναι:

1/3 φλ. shea butter
1/3 φλ. παρθένο λάδι καρύδας
1/4 φλ. jojoba ή γλυκό αμυγδαλέλαιο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα (peppermint)
Βαζάκι γυάλινο για αποθήκευση

Τα παραπάνω υλικά θα τα βρεις σε καταστήματα με υλικά για καλλυντικά και σαπούνια.


Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αναμιγνύεις το shea butter και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά και τα μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχο μπωλ. Προσθέτεις και το λάδι jojoba και τα αιθέρια έλαια. Ανακατεύεις μέχρι να ομοιγενοποιηθεί το μείγμα σου. Βάζεις το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να γίνει στέρεο. Το βγάζεις από το ψυγείο και το χτυπάς πολύ πολύ καλά με το χτυπητήρι που έχουμε στην κουζίνα ή ένα μίξερ χειρός. Μέχρι να γίνει ελαφρύ και να φουσκώσει... σαν μαρέγκα ένα πράγμα. Το βάζεις με ένα κουτάλι μέσα σε ένα μπωλ και το διατηρείς σε δροσερό και στεγνό μέρος. Εάν το κάνεις δωράκι μη ξεχάσεις να διακοσμήσεις και το βάζο ανάλογα ε;

Δεν αναφέρεται κάπου ημερομηνία λήξης, αλλά φαντάζομαι οτι εάν το δεις να κόβει μετά από μεγάλο διάστημα, μάλλον κάτι θα έχει πάθει. Πάντως η Shaina ορκίζεται οτι είναι τόσο ωραίος αφρός, ιδανικός για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα που δεν νομίζουμε οτι θα προλάβει να μείνει.

Επειδή το άρθρο του FoodForMyFamily.com είναι τεράστιο και περιλαμβάνει και μια μεγάλη λίστα από συμβουλές για τον αφρό ξυρίσματος που εμείς είναι δύσκολο να την μεταφράσουμε αυτούσια εδώ, προτείνουμε να περάσεις μια βόλτα από εκεί και να διαβάσεις με προσοχή όλα όσα μοιράζεται μαζί μας η Shaina.

Πάντως αυτά που κρατάμε και θεωρούμε οτι καλό είναι να γνωρίζεις είναι οτι ο αφρός αυτός δεν έχει σαπούνι και άρα δεν ξεραίνει το δέρμα, οτι καλό είναι να προειδοποιήσεις αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά οτι θα το απορροφήσει το δέρμα του στην αρχή γιατί είναι σαν λάδι και οτι μετά τη χρήση το δέρμα θα είναι κάπως λιπαρό. Οπότε μπορεί να θέλει να το καθαρίσει με μια βρεγμένη πετσέτα. Το ίδιο ισχύει και για το ξυράφι. Στο τέλος της χρήσης θα πρέπει να μουλιάσει σε λίγο ζεστό νερό και μετά να καθαριστεί για να μην μείνουν λάδια επάνω του.

Είπαμε οτι είναι ιδανικό και για ξύρισμα και για εμάς τις γυναίκες;

Καλή επιτυχία!


http://www.ftiaxto.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top