0


“Μήπως από τότε που κρυολογήσατε, βήχετε περισσότερο παρά μιλάτε; Ανακουφιστείτε από το βήχα άμεσα με εναλλακτικούς και...

αποτελεσματικούς τρόπους.”
Πίνετε αφεψήματα


Πίνετε χλιαρά αφεψήματα χαμομηλιού. Το χαμομήλι διαθέτει μαλακτική δράση. Το ίδιο ισχύει και για το τίλιο. Ακόμη ορισμένα βότανα, όπως ο ευκάλυπτος, η μέντα, το γλυκάνισο και το μάραθο, θεωρούνται αντιβηχικά. Ένα ρόφημα από τα παραπάνω βότανα μπορεί να σας ανακουφίσει σημαντικά. Ένα ακόμη αντιβηχικό βότανο είναι η φτελιά, η οποία σχηματίζει ένα προστατευτικό και καταπραϋντικό στρώμα πάνω από τις ερεθισμένες βλεννογόνους μεμβράνες του λαιμού. Πιείτε ζεστό γάλα με μέλι, αν ο βήχας συνοδεύεται και από πόνο στο λαιμό.
Κάντε ζεστές εισπνοές ατμού

Μπορείτε να βάλετε στο νερό που βράζει δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Οι εισπνοές ατμού σε συνδυασμό με τον ευκάλυπτο μαλακώνουν το λαιμό και βοηθούν στην απομάκρυνση πτυέλων.
Φάτε έξυπνα

Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά γιατί η βιταμίνη C που περιέχουν βοηθάει το ανοσοποιητικό. Κάντε μια ζεστή σούπα, αν έχετε ξηρό βήχα. Η σούπα έχει αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να απαλύνει τον ερεθισμό του φάρυγγα που προκαλεί τον ξηρό βήχα. Επιπλέον τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι σούπες, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.
Ασκήστε πιέσεις

Η δαχτυλοπίεση στο στήθος μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας ανακουφίσει από το βήχα. Με τα μεσαία σας δάχτυλα (και των δύο χεριών) πιέστε για λίγα λεπτά τα “βαθουλώματα” που βρίσκονται κάτω από τις προεξοχές αριστερά και δεξιά από το στέρνο (εκεί που αρχίζει το κόκαλο της κλείδας).
Επισκεφτείτε το γιατρό στην περίπτωση που:

Έχετε φλέγμα με αίμα

Το φλέγμα είναι πολύ πυκνό

Έχετε επίμονο ξερό βήχα

Διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα

Ο βήχας συνοδεύεται από λαχάνιασμα

Μην λαμβάνετε αντιβηχικά χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό. Αν ο βήχας είναι παραγωγικός, δηλ. έχετε φλέματα, αυτά πρέπει να απομακρυνθούν από τον οργανισμό, και τα αντιβηχικά καταστέλλουν το αντανακλαστικό του βήχα που τα απομακρύνει.
Αποφύγετε:

Την έντονη σωματική άσκηση
Διακόψτε τελείως το κάπνισμα
Αποφύγετε να μιλάτε άσκοπα

Αυτό το γνωρίζατε;

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το μέλι είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του βήχα των παιδιών όσο τα αντιβηχικά φάρμακα που πωλούνται χωρίς συνταγή. Συγκεκριμένα 2 κ.γ. μέλι μπορούν να περιορίσουν τη σοβαρότητα και τη συχνότητα του νυχτερινού βήχα, αφού το μέλι καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό.

ygeia24

http://meacolpa.net

Δημοσίευση σχολίου

 
Top