0



Η πιο σωστά, συναρμολόγηση και καλωδίωση για το πρώτο μας μικρό ηλιακό πάνελ.

Σκοπός μας ήταν να...

κάνουμε μια φορητή σύνθεση που θα μας επιτρέπει να φορτίζουμε το κινητό, τις μπαταρίες μας και την PowerBank μας.
Αγοράσαμε λοιπόν ένα μικρό μονοκρυσταλικό πάνελ 11.5x12.5cm που σε ιδανικές συνθήκες δίνει 400mA. Το πανελάκι αυτό δεν είναι αρκετό να το φορτίσει κινητά όπως το iPhone (που απαιτεί ρεύμα 1 Αμπέρ) αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας απασχολεί.



Ο πωλητής μας έστειλε και μερικά καλώδια με βύσματα USB τα οποία είναι πιο χονδρά από το συνηθισμένο ώστε να είναι κατάλληλα και για ρεύμα USB3 ή και περισσότερο.
Με βάση αυτά συναρμολογήσαμε με λίγο «μπακάλικο» τρόπο ένα καλώδιο με τρείς απολήξεις. Micro USB,Mini USB, και USB


Σχετικά με την συνδέσεις κόβοντας ένα καλώδιο USB θα δούμε 4 καλώδια. Αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι το Κόκκινο το οποίο συνδέεται με τον θετικό (+) πόλο του πάνελ μας, και το Μαύρο με το αρνητικό (-). Αν τύχει να βρείτε διαφορετικά χρώματα μέσα ψάξτε με ένα πολύμετρο την αντιστοιχία όμως κάναμε και εμείς.




Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις συσκευές μας συνδεδεμένες. Το Micro USB χρησιμεύει για την σύνδεση του κινητού μας, η PowerBank μας φορτίζει με Mini USB, και το βύσμα USB χρησιμεύει για την σύνδεση με τον μικρο-φορτιστή των μπαταριών μας Λιθίου-Ιόντων, αλλά και με την πλεξούδα πολλαπλών βυσμάτων για φόρτιση συσκευών.





Ακολουθώντας την πρόταση του πωλητή αποθηκεύουμε το πανελάκι μας σε ένα κουτί για CD.


Το κουτί βολεύει και στη στήριξη του πάνελ στη σωστή γωνία ώστε να πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου κάθετα σε αυτό, πράγμα απαραίτητο για την σωστή απόδοση κάθε φωτοβολταικής συσκευής.




http://greekpreparedness.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top