0

1


Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε ένα άδειο κύπελλο από γυαλί μέσα σε αυτό στο κέντρο .





2
Σιγά-σιγά ρίξτε λίγο αλμυρό νερό στην κατσαρόλα . Μην συμπληρώσετε μέχρι πάνω.Σταματήστε πολύ πριν η στάθμη του νερού φτάσει στο στόμιο του γυαλιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιτσιλάει το αλμυρό νερό στο ποτήρι, καθώς βράζει.




3
Τοποθετήστε το καπάκι του δοχείου ανάποδα, ώστε το υψηλότερο σημείο ή λαβή να είναι στραμμένη προς τα κάτω άμεσα πάνω στο γυαλί .


4
Φέρτε το νερό σε μια αργή βράση . Μια βίαιη πλήρη βράση μπορεί να μολύνει το πόσιμο νερό από το πιτσίλισμα στο ποτήρι.


5
Καθώς το νερό βράζει γίνεται ατμός, ο οποίος συμπυκνώνει στον αέρα ως ατμός και στην επιφάνεια της κάλυψης ως σταγονίδια νερού, που κατόπιν τρέχουν κάτω στο χαμηλότερο σημείο (η χειρολαβή) και στάζει μέσα στο ποτήρι . Όπως ίσως θα γνωρίζετε, όταν το νερό βράζει, γίνεται καθαρός ατμός. (Αυτό θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα 20 λεπτά ή περισσότερο).



6
Περιμένετε λίγο πριν το πιείτε το νερό από το εσωτερικό του γυαλιού, δεδομένου ότι τόσο το νερό όσο και το γυαλί θα είναι πολύ καυτό.





εδώ

http://anakalipto.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top