Για να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα:...
- 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας
- το τρίβουμε, όχι όμως όσο ψιλό τρίβετε το τυρί για μακαρόνια, αλλά σαν να φτιάχνετε τσιπς και τα το βάζετε σε δοχείο που αντέχει τη φωτιά
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, 4 λίτρα νερό και το χύνετε πάνω από τα τριμμένα κομμάτια σαπούνι.
- Περιμένετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα νερού με σαπούνι ( περίπου 3 ώρες ) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν τζελ.
- Προσθέτετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε πλαστικά μπουκαλάκια.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια κι αν θέλετε και τα χεράκια σας να μη χαλάσουν, ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ( όχι πικραμύγδαλο )
* Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το σαπούνι που φτιάξατε, να ανακινείτε καλά το μπουκαλάκι
http://meacolpa.blogspot.gr
Δημοσίευση σχολίου