0

Μετά από έναν χρόνο στο κατασκευασμένο από άχυρο σπίτι του στο Boise του Idaho, ο Mark Lung δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σπίτι του...
έσωσε χρήματα και επίσης του εξοικονόμησε πόρους, προσφέροντάς του ένα άνετο περιβάλλον και τις 4 εποχές του χρόνου και έπεισε τους ιδιοκτήτες του, και ίσως και μερικούς επισκέπτες, ότι το άχυρο είναι χρήσιμο σήμεραπέραν της χρήσης του στα χωράφια.

Χτισμένο με 240 δέματα άχυρου, από το Meridian του Idaho, το σπίτι του Lung μοιάζει με ένα παραδοσιακό σπίτι, αν και εμπεριέχει μια Αμερικάνικη ευαισθησία των Νοτιοδυτικών περιοχών. Ορισμένα στοιχεία του σπιτιού είναι τελείως συγκεκριμενοποιημένα σε αυτό το σπίτι των 1900 τετραγωνικών ποδιών – οι πόρτες, τα παράθυρα, και η στέγη. Μονάχα οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από λάσπη και άχυρο.

Σε αντίθεση με τους τοίχους σε ένα παραδοσιακό σπίτι, που είναι γύρω στις 6 ίντσες σε πάχος, ένας αχυρένιος τοίχος έχει γύρω στις 18 με 23 ίντσες πάχος, παρέχοντας σαφώς καλύτερη μόνωση από τα κρύα και τις παγωνιές του χειμώνα, από τη ζέστη του καλοκαιριού, και από τον ήχο. Ο Lung ακόμη έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό του σπιτιού.

Μεγάλα παράθυρα στη νότια πλευρά βοηθούν στο να ζεσταθεί καλύτερα το σπίτι. Μέσα στο σπίτι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ως τη σοφίτα. Ένας ανεμιστήρας οροφής βοηθά στο να μετακινείται ο ζεστός αέρας στο πίσω μέρος του σπιτιού μέσα από προσεκτικά τοποθετημένες τρύπες στους τοίχους της σοφίτας. Μία σημαντική λεπτομέρεια: Ο Lung έφτιαξε τις τρύπες στους τοίχους της σοφίτας στο να στοιχίζονται με μια σειρά από φεγγίτες στη στέγη. Όταν ο ήλιος λάμπει τον Ιανουάριο, οι ακτίνες λάμπουν μέχρι το πίσω μέρος του σπιτιού ζεσταίνοντας περισσότερο το σπίτι.



[southcoasttoday]

http://www.ecotimes.gr


Δημοσίευση σχολίου

 
Top