0

Μία διάφανη «ηλιακή ταινία» δύο στρώσεων, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, έχει τη δυνατότητα συλλογής ηλιακού φωτός και στη συνέχεια μετατροπής του σε ηλιακή ενέργεια. Η εν λόγω τεχνολογία, που ...αναπτύχθηκε από ερευνητές του UCLA, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες κινητών και tablets, σε αυτοκίνητα ή σε οροφές σπιτιών.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η φόρτιση της μπαταρίας ενός κινητού μπορεί να είναι τελείως διαφορετική διαδικασία σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα, καθώς πιθανώς να αρκεί απλά η έκθεση του κινητού στον ήλιο.

Μία διάφανη «ηλιακή ταινία» δύο στρώσεων, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, έχει τη δυνατότητα συλλογής ηλιακού φωτός και στη συνέχεια μετατροπής του σε ηλιακή ενέργεια. Η εν λόγω τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του UCLA, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες κινητών και tablets, σε αυτοκίνητα ή σε οροφές σπιτιών.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως είδαν σχεδόν διπλάσια απόδοση ενέργειας χρησιμοποιώντας δύο κυψέλες, παρά με «μονά» πάνελ. Μία συσκευή «μονής» κυψέλης μπορεί να απορροφήσει μόνο το 40% του υπέρυθρου φωτός που περνάει μέσα από αυτήν. Η εν λόγω «ταινία», δύο στρώσεων, μπορεί να απορροφήσει το 80%, καθώς και τμήμα του ορατού φωτός, χάρη στο ειδικό πολυμερές από το οποίο αποτελείται, καθώς και από τη χρήση νέων υλικών μεταξύ των δύο στρώσεων, τα οποία μειώνουν την απώλεια ενέργειας.


http://www.naftemporiki.gr
http://www.exonea.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top