0



Οι αρχιτέκτονες της εταιρίας Zecc μετέτρεψαν έναν πύργο υδροδεξαμενής που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 σε ένα κομψό κτίριο 9 ορόφων.

Αυτός ο τεραστίων διαστάσεων πύργος στην...

Ολλανδία έδωσε τη θέση του σε ένα υπέροχο σπίτι 9 ορόφων. Χωρίς να αλλοιώσουν καθόλου το μοντέρνο στυλ και τον χαρακτήρα του κτιρίου, όπως είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1930, οι αρχιτέκτονες της Zecc μετέτρεψαν τον γιγαντιαίο πύργο Soest σε ένα πρότυπο μοντέλο αρχιτεκτονικής.

Όσο αφορά τη φήμη τους, οι Ολλανδοί άνοιξαν τον δρόμο πάρα πολύ σε οικολογικές πρωτοβουλίες σαν αυτό το εξαιρετικό σπίτι που κατασκευάστηκε από διαφημιστικές πινακίδες και ομπρέλες. Στη περίπτωση αυτή του σπιτιού που κατασκευάστηκε εκεί όπου υπήρχε ένας πύργος υδροδεξαμενής, όλα τα υλικά ανακυκλώθηκαν χωρίς να χαθεί ούτε ένα τούβλο από τον πύργο. Μία ελικοειδής σκάλα συνδέει καθένα από τους ορόφους έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους ενοικιαστές του κτιρίου να ασκηθούν ανεβοκατεβαίνοντας τα πατώματα. Το κυκλικό σχήμα ως σύμβολο της ενότητας παρέχει το αίσθημα της συνεκτικότητας.

Ένα νέο ψηλό παράθυρο τριών επιπέδων παρέχει φυσικό φωτισμό για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πρόκληση του σχεδιασμού του κτιρίου αφού μονάχα μικροσκοπικά παράθυρα υπήρχαν στο παρελθόν. Τέλος, η βεράντα του τελευταίου ορόφου προσθέτει μια τελική πινελιά στην ήδη εντυπωσιακή ανακαίνιση.



[inhabitat]
http://www.ecotimes.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top