0
Μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρόλυσης

Σε πολλές περιοχές του κόσμου, το πρόβλημα του νερού είναι ιδιαίτερα έντονο και μεγάλης ζωτικής σημασίας

Παρά τις ...

προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών διαχείρισης των υδάτων, ορισμένες φορές οι απλούστερες λύσεις είναι οι καλύτερες και οι οικονομικότερες.

Ένα τέτοιο εγχείρημα πραγματοποιεί και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Water Step, στης οποίας το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δύο μηχανικοί της GE, οι Στηβ Φρέλικερ και Σαμ ΝτιΠλεσίς μαζί με ομάδα εθελοντών, προκειμένου να προωθήσουν από κοινού ένα σύστημα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού, στο χώρο ενός γκαράζ.

Το σύστημα είναι απλό και μέσω ηλεκτρόλυσης με επιτραπέζιο αλάτι και ηλεκτρισμό από την μπαταρία ενός αυτοκινήτου παράγει αέριο χλώριο που σκοτώνει τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα στο νερό.

Η συσκευή αποτελείται από δύοπλαστικούς κυλίνδρους διαμέτρου 25 εκ. και με δύο σωλήνες στην κορυφή. Απομακρύνει το χλώριο από το αλατόνερο με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, λαμβάνοντας ηλεκτρικό ρεύμα από την μπαταρία του αυτοκινήτου. Το χλώριο ανεβαίνει στην επιφάνεια, συλλέγεται και εκχέεται στο βρώμικο νερό για να σκοτώσει μικρόβια και βακτήρια. Το νερό είναι πόσιμο δύο ώρες μετά τη χλωρίωση.

Πρόκειται για τη συσκευή με την ονομασία Water Step M - 100 Chlorinator, η οποία μπορεί να καθαρίσει μέχρι και 38.000 λίτρα ακάθαρτου νερού σε ημερήσια βάση, ποσότητα νερού, η οποία επαρκεί για πληθυσμό 10.000 ανθρώπων.




http://www.panevoiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top