0


Τέρμα στην ταλαιπωρία που ονομάζεται «διαχωρισμός αυγού». Τέρμα τα ασπράδια που λερώνουν, τέρμα ο κρόκος που κολλάει, τέρμα τα κομματάκια από το τσόφλι. Χάρη στην ιδέα του Hamish Dobbie όλη η... διαδικασία απλοποιείται και πλέον κάθε μάγειρας και κάθε νοικοκυρά μπορεί να διαχωρίζει κρόκους και ασπράδια χωρίς καμία ταλαιπωρία: χάρη στο Yolkr. Ο τρόπος που δουλεύει είναι πολύ απλός και θυμίζει σύριγγα. Όταν έχουμε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολ, το Yolkr «ρουφάει» τον κρόκο και τον διατηρεί μέχρι να τον χρειαστούμε. Τότε, με μία απλή πίεση, ο κρόκος πέφτει και μάλιστα ολόκληρος.







Ο Dobbie σκέφτηκε την ιδέα αυτή παρακολουθώντας μία φίλη του που προσπαθούσε ανεπιτυχώς να διαχωρίσει αυγά.







«Αφού λέρωσε τα πάντα και ψάρευε κομμάτια από τσόφλια μέσα από το μπολ, είπε πως θα πρέπει να υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος», θυμάται ο 30χρονος Νεοζηλανδός. «Αυτό άρχισα να σκέφτομαι».

Δέκα μήνες αργότερα το Yolkr είναι έτοιμο να εμφανιστεί στα ράφια των βρετανικών καταστημάτων με κόστος 18 λίρες (περίπου 21 ευρώ).

«Το σημαντικό ήταν η μύτη του Yolkr να έχει το σωστό σχήμα ούτως ώστε να μην σπάει τον κρόκο. Κατέστρεψα πάρα πολλά αυγά στο στάδιο του ελέγχου αλλά τελικά το βρήκα», λέει ο Dobbie.







«Πλεονεκτήματα του Yolkr είναι η καθαριότητα και η υγιεινή. Επίσης είναι πολύ γρήγορος ο διαχωρισμός και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί ο κρόκος», προσθέτει.








http://toparakseno.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top