
φωτ.1
Μήπως μπορείτε να αξιοποιήσετε το ρολό από το χαρτί κουζίνας αντί να το πετάξετε; Μήπως τα τσόφλια αυγού δεν είναι ...
απλά σκουπίδια; Διαβάστε που και πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
1. Ρολά από χαρτί κουζίνας: (φωτ.1) Τα κόβετε στη μέση ή σε 3 κομμάτια και τα χώνετε στο χώμα. Χρησιμεύουν σαν προστασία των σπόρων από παράσιτα και περιορίζει το χώρο μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Κάτι σαν απορροφήσιμη γλάστρα δηλαδή.

2. Τσόφλια αυγού: Τα τσόφλια από αυγό περιέχουν πολύ ασβέστιο και όχι μόνο κάτι που τα κάνει ιδανικό λίπασμα για λαχανικά και ιδίως ντομάτες.

3. Χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ: Αναμείξτε μία μικρή ποσότητα με το χώμα και αφήστε το νάτριο να βοηθήσει τα λαχανικά σας όπως τις ντομάτες και τις πιπεριές να δυναμώσουν..

4. Τσόφλια από ξηρούς καρπούς: Φιστίκια, ηλιόσποροι- λειτουργούν επίσης ευεργετικά για τα λαχανικά και τα φυτά σας αρκεί να έχετε ξεπλύνει το αλάτι.



7. Θήκες από αυγά: Χώστε τις στο χώμα και μετατρέψτε τες σε μικρά πρώτα γλαστράκια για σπόρους δυόσμου, μαιντανού, βασιλικού κλπ.
πηγή: www.queen.gr
http://26ecopages.blogspot.gr
Δημοσίευση σχολίου