0



Είναι γεγονός ότι στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών μπορούν να καλλιεργηθούν διάφορα είδηλαχανικών, βέβαια αναλόγως με την έκταση του χώρου που διαθέτει ο καθένας. Η καλύτερη εποχή για να...

ξεκινήσει η καλλιέργεια των λαχανικών στο σπίτι είναι το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες εποχές αποκλείονται. Μερικές κατασκευές που μπορούν να χρησιμέψουν ως γλάστρες είναι παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, παλιά ντεπόζιτα νερού, και παλιοί ντενεκέδες.



Μπορούν να τοποθετηθούν κατακόρυφα παρτέρια που θα βλέπουν σε εξωτερικές φωτεινές τζαμαρίες και να αυξηθεί έτσι κατά πολύ ο χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα φυτά όπου παράλληλα θα υφίσταται και προστασία από τον αέρα. Τα λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν πολύ εύκολα είναι τεύτλα, μαϊντανός, μαρούλια, σέλινο, δυόσμο, φασκόμηλο, κρεμμύδια, μέντα, καρότα, σκόρδα, βασιλικό, πράσα, μάραθο, κόλιανδρο καθώς και πολλά άλλα. Αυτό που πρέπει να υπολογίζεται από τον κάθε καλλιεργητή είναι το μέγεθος του φυτού που θα καλλιεργηθεί να είναι αρμονικά δεμένο με το μέγεθος του χώρου που απαιτείται.


http://www.ecotimes.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top