Από συνδεδεμένα πάνινα παπούτσια μέχρι ρομπότ, δείτε μερικά από τα πιο hot προϊόντα, που κάνουν το μέλλον να φαίνεται πιο κοντά από ότι νομίζετε...
Οι συνδεδεμένες συσκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που είναι δικτυωμένα για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης στην έκθεση CeBIT αυτή την εβδομάδα, στο κορυφαίο συνέδριο τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Digitsole
Σήμερα, λίγο πολύ οτιδήποτε μπορεί να γίνει μια συνδεδεμένη συσκευή και αυτό περιλαμβάνει ακόμα και σόλες παπουτσιών.
Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το Digitsole από την Apple iOS ή Android συσκευή τους και να το χρησιμοποιούν για να αυξάνουν τη θερμοκρασία της εσωτερικής σόλας, προκειμένου να ζεστάνουν τα πόδια τους. Η Digitsole μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα βήματα και τον αριθμό των θερμίδων που καίτε ενώ περπατάτε.
Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος των υποδημάτων.
neuro:on
Το Neuro: On είναι μια «έξυπνη μάσκα ύπνου». Η συσκευή που κοστίζει 299 δολάρια είναι αρκετά περίπλοκη ώστε να παρακολουθεί τις μετρήσεις όπως τα κύματα του ύπνου, την κίνηση των ματιών, τη μυϊκή ένταση, τον καρδιακό ρυθμό και την πήξη του αίματος.
Η συσκευή, η οποία συνδέεται με το smartphone του χρήστη, έχει συναγερμό, ο οποίος ανιχνεύει την καλύτερη στιγμή για να ξυπνήσει τον χρήστη, ανάλογα τις μετρήσεις όπως την κίνηση των ματιών.
Ένα φως θα εμφανίζεται σταδιακά στα μάτια του κοιμώμενου και γίνεται φωτεινότερο, μιμούμενο το φυσικό φως της ημέρας. Εάν ο χρήστης δεν ξυπνήσει, το Neuro: On θα αρχίσει να δονείται μέχρι να χτυπήσει ένας συναγερμός.
Η start-up όρισε την αρχική τιμή στα 438,573 δολάρια στην πλατφόρμα Kickstarter πέρυσι, σπάζοντας το στόχο των 100.000 δολαρίων.
Homey
Το Homey σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε όλες τις συσκευές στο σπίτι σας με τη φωνή σας.
Η λαμπερή σφαίρα μπορεί να συνδεθεί με το φωτισμό ή την τηλεόραση. Οι χρήστες λένε ότι αν ενεργοποιήσετε τη φράση "hey Homey" και δώσετε φωνητικές εντολές το Homey θα τις εκτελέσει είτε χαμηλώνοντας είτε δυναμώνοντας το φωτισμό.
Η συσκευή ξεκίνησε από τα 299 ευρώ στο Kickstarter πέρυσι για να φτάσει τα 203.918 ευρώ, ξεπερνώντας το στόχο των 100.000 ευρώ.
ROBOCHOP
Αυτή η γιγαντιαία εγκατάσταση των ρομποτικών βραχιόνων μπορεί να δώσει μια γεύση από το μέλλον της παραγωγής.
Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ROBOCHOP για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο σε ένα 40 x 40 x 40 cm (16 ιντσών) μπλοκ πολυστερίνης. Τα ρομπότ τότε κόβουν το μπλοκ χρησιμοποιώντας ένα καυτό εργαλείο με σύρμα και το τελικό μπλοκ αποστέλλεται στο χρήστη μέσω ταχυδρομείου.
Η εταιρεία ελπίζει ότι το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τις διαδικασίες παραγωγής ευκολότερες στο μέλλον.
Το «ROBOCHOP οραματίζεται ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου τα ευφυή συστήματα θα αφορούν σε οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα με βαριές βιομηχανικές τεχνολογίες παραγωγής», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Ψηφιακά Κλειδιά
Αν και μπορεί να δημιουργήσει ανησυχίες για την ασφάλεια, αυτό το app κάνει την πόρτα σας να ξεκλειδώνει μόνο με ένα smartphone.
Η αυστραλιανή start-up «Ψηφιακά Κλειδιά» έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες απλά και μόνο γυρίζοντας το smartphone στην κλειδαριά. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία «εγγύς πεδίου επικοινωνίας» - τεχνολογία, όπως τα συστήματα ανέπαφων πληρωμών (Apple Pay).
Η start-up ελπίζει ότι τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να στέλνουν ένα μοναδικό κωδικό πρόσβασης στους επισκέπτες, ώστε ο πελάτης να πηγαίνει κατευθείαν στο δωμάτιό του.
Magic Schaufenster
Οι έμποροι λιανικής πώλησης πάντα αναζητούν τρόπους για να κάνουν τα καταστήματά τους πιο ελκυστικά, καθώς οι πελάτες όλο και περισσότερο επιλέγουν να ψωνίζουν online.
To Magic Schaufenster πιστεύει ότι έχει την απάντηση, με τη μορφή μιας συσκευής διαφήμισης. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ηλεκτρονική πλακέτα που μπορεί να τοποθετηθεί σε μια βιτρίνα και αρχίζει να παίζει διαφημίσεις όσο πλησιάζει ένα άτομο.
Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να σταθούν μπροστά στην οθόνη και με τη χρήση μιας χειρονομίας να βλέπουν τον εαυτό τους με διαφορετικά ρούχα.
Η συσκευή των 7.500 ευρώ αναμένεται να βγει στην αγορά το επόμενο έτος. Ο Mesut Yilmaz, διευθυντής του Magic Schaufenster, δήλωσε στο CNBC ότι το προϊόν θα είναι ένας «μαγνήτης για τους πελάτες», αλλά η αγορά των «έξυπνων» συσκευών λιανικής πώλησης είναι πολύ ανταγωνιστική, με εταιρείες-γίγαντες όπως η Samsung να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
SM! GHT
Οι «έξυπνες» πόλεις που χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την ευημερία είναι ένα καυτό θέμα, με πάμπολλες επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν το όραμα, πραγματικότητα.
Μια από αυτές είναι και η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας, EnBW, η οποία έχει δημιουργήσει το SM! GHT, ένα έξυπνο φως του δρόμου. Παρέχει δωρεάν Wi-Fi για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθ οδόν, μια υποδοχή φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα και ένα κουμπί SOS που καλεί τον πλησιέστερο παροχέα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Cozify
Η Cozify είναι μια άλλη εταιρεία που προσφέρει ένα προϊόν το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις «έξυπνες» συσκευές στο σπίτι τους μέσω μιας και μόνο συσκευής.
Η συσκευή που κοστίζει 149 ευρώ μπορεί να συνδεθεί με όλες τις έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως φώτα ή τηλεόραση μέσω ενός ενιαίου smartphone app. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αισθητήρες που μπορούν να προγραμματιστούν για να ανάβουν τα φώτα μόλις μπαίνετε σε ένα δωμάτιο.
Η εταιρεία ελπίζει να συνεργαστεί με κατασκευαστές έξυπνων συσκευών και μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για να διαθέτει το Cozify στα καταστήματα.
http://www.newmoney.gr
Δημοσίευση σχολίου