0

Πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής έκανε την εμφάνισή του. Ήταν το Model T του Henry Ford, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Ένα...
αιώνα μετά, ένα άλλο όχημα δίνει το έναυσμα για το ξεκίνημα της νέας εποχής.

Η εταιρεία Local Motors εκτύπωσε το πρώτο αυτοκίνητο με το βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή. Και το όνομα αυτού: Strati! Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτού του είδους τα αυτοκίνητα... περπατήσουν στην αγορά, θα αλλάξει η παγκόσμια λογική γύρω από το αυτοκίνητο στο μέλλον
Το αυτοκίνητο εκτυπώθηκε σε μόλις 45 ώρες!, με το σασί, την κονσόλα, την οροφή και άλλα 40 τμήματα να είναι κατασκευασμένα από τρισδιάσταστο εκτυπωτή. Αντιθέτως, ο κινητήρας, οι αναρτήσεις, τα ελαστικά, τα καθίσματα, οι τροχοί, η μπαταρία και τα ηλεκτρονικά, έχουν κατασκευαστεί με τις γνωστές μεθόδους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, το Strati αμέσως μετά την εκτύπωσή του, βγήκε κατευθείαν στο δρόμο, περνώντας με επιτυχία τα test. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι διθέσιο, έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 65 χλμ./ώρα. Το κόστος ξεκινά από 13.600 ευρώ και φθάνει τα 22.600, με τον ειδικό εκτυπωτή να είναι έτοιμος για βιομηχανική παραγωγή.


Είναι ενδιαφέρον ότι, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση του Strati, αργότερα μέσα στο έτος, και θα κοστίζει μεταξύ $ 18.000 έως $ 30.000.

«Αναμένουμε το επόμενο δίμηνο [η εκτύπωση ενός αυτοκίνητου] να είναι κάτω από 24 ώρες και στη συνέχεια, να πάει κάτω από 10 ώρες, [από τις 45 ώρες σήμερα]", δήλωσε ο CEO της Local Motors, John Rogers. Το σχέδιο του αυτοκινήτου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 200 προτάσεις που υποβλήθηκαν online στην εταιρεία. Ο Rogers λέει ότι το κύριο πλεονέκτημα των 3D τυπωμένων αυτοκίνητων είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα προσαρμοσμένα στους πόρους που διαθέτουν.


http://thecuriosityofcat.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top