0

Η γνωστή πλέον συνταγή εδώ και χρόνια ως «Ricetta di Padre Romano Zago» , προέρχεται από την Βραζιλία και από τον φραγκισκανό μοναχό Romano Zago, ο οποίος συνέγραψε και το βιβλίο «Ο...




καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί».
Το φυτό ALOE ARBORESCENS φύεται στις παραθαλάσσιες Μεσογειακές περιοχές, κυρίως της Ν.Α. Ευρώπης, Σικελίας, Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Πολλοί εξ' υμών το χρησιμοποιούμε ως καλλωπιστικό φυτό σε γλάστρες και κήπους.
Τρόπος παρασκευής χυμού αλόης

Πρέπει να χρησιμοποιούνται φυτά ηλικίας άνω των 5 ετών, φυτεμένα και καλλιεργημένα σε έδαφος πού να ευρίσκεται σε πλήρη ηλιοφάνεια ούτως ώστε να έχουν τα φύλλα όλη την ποσότητα της απαιτούμενης ουσίας πού χρησιμεύει στην καταπολέμηση της ασθενείας.
Επίσης σημαντικό είναι το βιολογικό μέλι της ακακίας και όχι οποιοδήποτε μέλι, διότι αυτό έχει την ικανότητα της ταχείας διεισδύσεως στον οργανισμό.
Για την πρόληψη μπορεί να χρησιμοποιηθώ μικρότερη ποσότητα όπως ένα βαζάκι 250 γρ. κάθε 6 μήνες από ένα κουταλάκι του γλυκού προ φαγητού.

BioKosmos News 05/2006-ΜΟΡΦΕΑΣ ΕΛΛΑΣ
Η σύνθεση της Aloe Arborescens και ο θεραπευτικός χυμός της

Η Αλόη Αρμπορέσκενς όπως και η Αλόη Βέρα, είναι ένα από τα 300 είδη της οικογένειας των «Aloeacee» και η πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά. Ξεπερνά σε τριπλάσιο βαθμό αυτά της Αλόης Βέρα.
Η Αλόη ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια σε πολλούς και διάφορους ιστορικούς πολιτισμούς, οι οποίοι τη θεωρούσαν μυθικό και μαγικό φυτό και τη χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικό φυτό. Εισήχθη στην κατηγορία των καθαρτικών και η φαρμακολογική του χρήση άρχισε να εκτιμάται, όπως ήδη συνέβαινε στους αρχέγονους καιρούς, για να μπορέσει να αναγνωριστεί μετά από περισσότερο από έναν αιώνα.
Από το 1930 και μετά, πολλοί ερευνητές αφιερώθηκαν στη μελέτη του φυτού αναλύοντας τα τμήματά του, μέσα και έξω. Μέσα σε γενικότερο πλαίσιο, έχει αναγνωριστεί η πραγματική θεραπευτική ιδιότητα του ζελέ της αλόης, όσον αφορά τις μεμονωμένες ιδιότητες των βλεννοπολυσακχαριτών, την πρωτεολυτική δραστηριότητα των ενζύμων και τα αμινοξέα.
Τώρα επιτέλους, έχουμε γνώση της χημικής σύνθεσης της αλόης και του ζελέ, αλλά και ολόκληρου του φύλλου. Γνωρίζουμε ότι έχει διάφορες ανθρακινόνες, τα μυστικά των οποίων δηλώνουν την ικανότητά του να εξαφανίζει ασθένειες, που έχουν μεγαλύτερη δύναμη καταστολής από ό, τι η βακτηριοκτόνος δύναμη των αντιβιοτικών. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η αλόη έχει αναλγητικές ιδιότητες και καταπολεμά μολύνσεις, περιέχει βιταμίνες και ανόργανα άλατα, που δρουν ως θεραπευτικά στοιχεία και ως φορείς ενεργοποίησης άλλων θεραπευτικών συστατικών. Όλα λειτουργούν συνεργιστικά, για να προμηθεύσουν με ένα φυσικό, με φυτική βάση, συστατικό τις βιολογικές απαιτήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.
Η Αλόη δεν είναι καθόλου τοξική. Χρησιμοποιείται ευρέως στην φαρμακευτική από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Αποτοξινώνει τον οργανισμό από πολλές ασθένειες.



Προετοιμασία

1) Όλη η προετοιμασία πρέπει να γίνεται στο ημίφως ή σε σκοτάδι γιατί ο φωτισμός είναι σε θέση να μηδενίσει κάποιες σημαντικές ουσίες που περιέχονται στα φύλλα της αλόης.

2) Το φυτό της Αλόης που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ανοιχτού χώρου και να μην έχει βραχεί ή ποτισθεί καθόλου τις τελευταίες 6 ημέρες. (ούτε το χώμα ούτε τα φύλλα), διότι τα φύλλα απορροφούν το νερό και οι ουσίες που μας χρειάζονται διαλύονται και ασθενούν.

3) Η Αλόη πρέπει να είναι αποκλειστικά ALOE ARBORESCENS

Μετά το σούρουπο, κόψτε 3-4 φύλλα της aloe arborescens (350 γραμμ.) προσέχοντας να πάρετε τα πιο πράσινα φύλλα από την βάση του φυτού.



Ετοιμάστε ένα υάλινο βαζάκι σκούρου χρώματος του ενός κιλού. (Εάν δεν έχετε σκούρο φροντίστε να ντύσετε το λευκό πολύ καλά με αλουμινόχαρτο για να μην έρχεται σε επαφή η κρέμα με το φώς).



Πάντα σε σκοτεινό περιβάλλον, καθαρίστε τα φύλλα με ένα ξηρό καθαρό πανάκι. (Εάν είναι τα φύλλα πολύ σκονισμένα υγράνετε ελαφρώς το πανάκι).



Καθαρίστε τα φύλλα από τα αγκάθια που είναι στις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι



Κομματιάστε τα φύλλα μαζί με το περίβλημα και τοποθετείσθε τα στο μίξερ.



Προσθέστε 6 κουτάλια τσίπουρο (καθαρό απόσταγμα). Μιξάρετε για 3-4 λεπτά.



Είναι η ώρα όπου προσθέτετε 500 γραμμ. μέλι (προτιμείται βιολογικό ακακίας). Μιξάρετε για 3-4 λεπτά.



Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα από το μίξερ και τοποθετείσθε το στο ψυγείο.

Χρήση - δοσολογία
Η δοσολογία από τον Δρ. Nacci είναι 30 λεπτά πριν από τα βασικά γεύματα 1 κουταλιά της σούπας. Να θυμάστε ότι πρέπει να ανακατεύετε με δύναμη το βαζάκι πριν από κάθε χρήση και να το λαμβάνετε σε σκοτεινό περιβάλλον. Η συνταγή παρασκευής και διάθεσης πρέπει να τηρείται ευλαβικώς. Η συνταγή προέρχεται από τον πάτερ Zago και εγκεκριμένη από πανεπιστήμια της Γαλλίας και Ιταλίας.




H συνταγή δεν αντικαθιστά υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές της κλασσικής ιατρικής χορηγημένες νομίμως. Λαμβάνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Μετάφραση Κωστάκης Κων/νος


www.ell.gr

http://www.ftiaxno.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top