0
Η πατρίδα του fish and chips, είναι αναμενόμενο να έχει τόνους τηγανέλαιων σε καθημερινή βάση. Τα περισσότερα από αυτά, καταλήγουν σε υπονόμους και η αξιοποίησή τους, φαντάζει ιδανική για ...
το καλό του περιβάλλοντος. Ας δούμε πως οι Άγγλοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα μαγειρικά απόβλητα της πρωτεύουσάς τους.

Με βάση το λάδι από τις τηγανιτές πατάτες, που πετιέται, υπολογίζεται πως συγκεντρώνονται καθημερινά 30 τόνοι λίπους από τα περισσευούμενα τρόφιμα. Ειδικά τα απόβλητα από εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων, είναι οι κύριες πηγές των 30 τόνων. Επιθυμία λοιπόν είναι, τα λίπη που απορρίπτονται, να διοχετεύονται στοεργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να το τροφοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν μεγάλα έργα αποχέτευσης, μονάδα αφαλάτωσης και τον εφοδιασμό της National Grid. Η ενέργεια που θα παράγεται στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, θα προέρχεται από το λίπος, τα έλαια και τα λίπη που φράζουν τους υπονόμους της πρωτεύουσας.





Η προοπτική των ιθυνόντων για οικονομική βελτίωση και λιγότερα προβλήματα, έχουν αρκετά μεγάλη βάση. Με την παροχή 1 εκατομμυρίου λιρών σε ένα έτος και την άντληση 40.000 μαζών λίπους, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο εγχείρημα. Τριάντα τόνοι αποβλήτων την ημέρα που θα συλλέγονται είναι αρκετοί για να παρέχουν περισσότερο από το ήμισυ του καυσίμου, που χρειάζεται για να τρέξει η μονάδα παραγωγής ενέργειας. Το υπόλοιπο των καυσίμων, θα προέρχεται από φυτικά έλαια των αποβλήτων και ζωικού λίπους (ζωικά λίπη).

Η τελική συμφωνία κοστολογείται για περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρεςκαι η κατασκευή του εργοστασίου αξίας 70 εκατομμυρίων στο Beckton, θα ολοκληρωθεί σύντομα. Υπολογίζεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2015. Θα παράγει 130 γιγαβατώρες (GWh) για ένα χρόνο από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Το ποσό είναι αρκετό για να καλύψει ενέργεια 40.000 μεσαίου μεγέθους σπιτιών, σύμφωνα με τους σχεδιαστές. Οι υπεύθυνοι συνοψίζουν πως το όφελος του εγχειρήματος είναι πολλαπλό. Συγκεκριμένα αφορά τους ίδιους, το περιβάλλον, το νερό και τους πελάτες τους.

http://www.flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top