0
Η Λούλου είναι μια ανύπαντρη μητέρα η οποία δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώνει το ενοίκοι του σπιτιού που έμενε....




Έτσι λοιπόν, όταν αναγκάστηκε να φύγει από το συμβατικό της σπίτι, αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα κοντείνερ.


Νομίζω πως είμαι λίγο κλειστοφοβική, οπότε το κοντέινερ μου ήταν λίγο τρομακτικό, αλλά μου το δώσανε τσάμπα, ομολογεί η ίδια.

Άπειρη στο κτίσιμο, η Λούλου χρειάστηκε ένα μήνα να κόψει πόρτες και παράθυρα, να τοποθετήσει μόνωση και μια απλή κουζίνα.

Τελειώνοντας μετακόμισε με την κόρη της στο 2,5 x 6,0 μ σπίτι της προσαρμόζοντας έναν καναπέ, ένα κρεβάτι, μια βιβλιοθήκη και ντουλάπια κουζίνας στο μόλις 15μ2 “κουτί’.

Χρειάζοντας περισσότερο χώρο, έχτισε την κρεβατοκάμαρα της πάνω σε μια ρυμουλκώμενη καρότσα που βρήκε σε μάντρα φορτηγών.




Χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα δομικά υλικά,όπως μεταχειρισμένες σανίδες δαπέδου, παράθυρα, ντουλάπια, πόρτες, μπανιέρα, τουαλέτα και νεροχύτες, το κόστος του σπιτιού της έφτασε περίπου $4.000 ( συμπεριλαμβανόμενου και της καρότσας).


Όταν δεν έχεις χρήματα, λέει η Λούλου,» γίνεσαι πιο δημιουργικος. Αναγκάστηκα να πάω στη μάντρα πολλές φορές και να σκεφτώ, “ΟΚ, τι θέλω να φτιάξω; και διάλεγα και φανταζόμουν πώς μπορώ να μετατρέψω αυτό σε μια ντουλάπα, και πώς μπορώ να φτιάξω έναν νεροχύτη, και πώς μπορώ να προσαρμόσω εκείνο.

Όλα τα υλικά αντικείμενα τα δανειζόμαστε, όλοι απλά δανειζόμαστε πράγματα…τίποτα δεν είναι δικό μας και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τους αυτούς μας, και ταυτιζόμαστε με το σπίτι μας, την σύζηγο, το αυτοκίνητο, τα παιδιά μας, την καριέρα μας. Ξέρεις, όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Νομίζεις ότι είσαι ο αυτός σου και ξαφνικά καταλαβαίνεις πως το σπίτι σου είναι και η φυλακή σου και δεσμεύεσαι στη τράπεζα.



Η ιδέα της Λούλου για να μετατρέψει ένα κοντέινερ σε σπίτι δεν είναι η πρώτη…

Και άλλοι το έχουν καταφέρει με καταπληκτικά αποτελέσματα, όπως αυτά που θα δείτε πιο κάτω…



















Ανάλογα τις δυνατότητες του καθενός, μπορούν να αποτελέσουν λύση για πολλές περιπτώσεις. Και το κυριότερο [λέω εγώ] εφόσον είναι τόσο οικονομικά και μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα, μπορούν ν’αποτέλεσουν μια καταπληκτική λύση για τους άστεγους και όσοι χάνουν τα σπίτια τους από φυσικές καταστροφές…

Αν μη τι άλλο…νομίζω πως η Λούλου έχει καταλάβει το νόημα της ζωής….διότι ζώντας με λιγότερα, ΖΕΙΣ περισσότερο…

lenablonsky.com
interiordesigners.gr
http://flogit.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top