0

Η άνοιξη είναι η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για όσους ασχολούνται με την κηπουρική, δεν έχει σημασία εάν αυτό γίνει σε ένα μπαλκόνι, ένα μικρό ή ένα μεγάλο κήπο, αρκεί να ...


γίνει. Εμείς στο all4food θα δώσουμε συμβουλές για να έχετε έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο χωρίς να σπαταλάτε κόπο και χρήμα...

χρησιμοποιόντας πολυ γνωστά υπολλείματα απ΄ την κουζίνα μας για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των φυτών μας.
1. Εντομοκτόνο σπρέι με πράσινο σαπούνι ελιάς. Αυτό το φυσικό σαπούνι με βάση το λάδι της ελιάς είναι χρησιμότατο για να κάνετε ένα αποτελεσματικό εντομοκτόνο σπρέι. Αφού γεμίσετε ένα δοχείο σπρέι με νερό, προσθέστε μια κουταλιά τριμμένο πράσινο σαπούνι, λίγο πιπέρι, λίγο σκόρδο σε σκόνη και τέλος λίγα φύλλα μέντας. Ανακινείστε καλά και το εντομοαπωθητικό σας για αφίδες και παρεμφερή, θα είναι έτοιμο προς χρήση.
2.Φλούδες μπανάνας. Η φλούδα μπανάνας είναι πλούσια σε κάλιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οργανικό λίπασμα αντί των χημικών για να βοηθήσει τα φυτά να βγάλουν λουλούδια και καρπούς. Μπορείτε να φυτέψετε όλη τη φλούδα στο χώμα κοντά στις ρίζες του φυτού ή απλώς να την αφήσετε μέσα στη γλάστρα να αποσυντεθεί. Αν θέλετε να αποφύγετε μαμούνια και μυγάκια που μαζεύονται λόγω της αποσύνθεσης μπορείτε να βάλετε τη φλούδα στο μπλέντερ με λίγο νερό και να τη ρίξετε στο φυτό σας.
3.Εντομοκτόνο σπρέι με σκόρδο.Το σκόρδο είναι ένα δυνατό φυσικό απωθητικό, ικανό να αποθαρρύνει αρκετά έντομα. Για να ετοιμάσετε το εντομοκτόνο θα χρειαστείτε δύο ποτήρια νερό, ένα κεφάλι σκόρδο, και λίγα γαρίφαλα, τα οποία περνάτε στο μίξερ. Αφήνετε το μείγμα για μια ημέρα, κατόπιν αφού το ανακατέψετε προσθέτετε 3 λίτρα νερό. Το μείγμα μπορείτε να βάλετε σε ένα δοχείο σπρέι και να ψεκάσετε απευθείας στα φύλλα των φυτών σας. Σε μια άλλη συνταγή προτείνεται να συμπληρωθεί στο μείγμα μια κουταλιά υγρού οικολογικού σαπουνιού. Μοναδική προφύλαξη: μην χρησιμοποιείτε το μείγμα τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας ή τις πιο θερμές ημέρες. Το σκεύασμα μπορεί να κάψει τα φυτά σας.
4.Κόκκοι καφέ. Το άζωτο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στον καφέ βοηθάνε τα φυτά να αναπτυχθούν. Ο καφές περιέχει επίσης και άλλα συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο και χαλκό. Κάποιοι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε τα υπολλείματα του καφέ μόνο σε φυτά που ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον ή σε αλκαλικά χώματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε δοκιμάζοντας να ανακατέψετε μικρές ποσότητες καφέ στα φυτά σας. Δοκιμάστε 1 κουτάλι της σούπας για μια γλάστρα ή ένα φλιτζάνι για τον κήπο. Καλό θα είναι να αφήνετε τα υπολλείματα του καφέ να στεγνώνουν πριν τα ρίξετε για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας. Μια καλή λύση είναι επίσης να πασπαλίζετε με καφέ γύρω απ' το φυτό της γλάστρας πριν ποτίσετε έτσι ώστε να αποδεσμευτεί αργά το άζωτο του καφέ, ή να διαλύσετε σε λίγο νερό για να δημιουργήσετε ένα γρήγορο υγρό λίπασμα.

5. Παγίδες Μπύρας. Εάν έχετε πρόβλημα με τα σαλιγκάρια, δώστε τους να πιουν μπύρα. Βάλτε λίγη μπύρα σε ένα ποτήρι, ένα κεσεδάκι γιαουρτιού ή κονσέρβας, θάψτε το στο χώμα, να προεξέχει λίγο και το επόμενο πρωινό θα βρείτε μέσα στη μπύραπνιγμένα σαλιγκάρια. Φαίνεται πως ο λυκίσκος τραβάει τα σαλιγκάρια. Είναι δυστυχώς μια βίαιη διαδικασία, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να σώσετε τα φυτά σας.

6. Εντομοκτόνο σπρέι ντομάτας. Τα φύλλα της τοματιάς περιέχουν απωθητικές ουσίες για πολλά είδη εντόμων, σκουληκιών και σκώρου. Γεμίστε δύο ποτήρια με τριμμένα φύλλα τοματιάς και προσθέστε νερό. Αφήστε το μείγμα να αναπαυθεί για τουλάχιστον μία ημέρα, έπειτα λειώστε το μείγμα στο μίξερ και προσθέστε ακόμη δύο ποτήρια νερό. Τώρα μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά σας. Κρατείστε το μακριά από τα κατοικίδια ζώα, γιατί μπορεί να είναι τοξικό. Τις τομάτες που δεν προλάβατε να καταναλώσετε και άρχισαν να σαπίζουν δεν θα τις πετάξετε. Τις αναμειγνύετε με νερό και ψεκάζετε τα φυτά σας. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας υπάρχει ένα στοιχείο στο γενετικό υλικό της τομάτας, το οποίο βγάζει μια χαρακτηριστική μυρωδιά και δρα απωθητικά για πολλούς τύπους παρασίτων.
7.Τσόφλια αυγών. Φτιάξτε αυγά αλλά κρατήστε τα τσόφλια καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο το οποίο αποτελεί σχεδόν το 98% του τσοφλιού! Αφού σπάσετε τα αυγά για το φαγητό σας, ξεπλύντε τα τσόφλια και στεγνώστε τα. Βάλτε τα, έπειτα σε μια πλαστική σακούλα και με ένα βαρύ αντικείμενο κοπανίστε τα για να διαλυθούν όσο πιο πολύ γίνεται και να γίνουν σαν σκόνη. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε στο μπλέντερ αν θέλετε για να διαλυθούν. Τέλος, πασπαλίστε γύρω από το φυτό σας τη σκόνη απ' τα τσόφλια αυγών! Μπορείτε επίσης να ποτίσετε τα φυτά σας και με το νερό που βράσατε τα αυγά.
8.Ασπιρίνη για τα λουλούδια. H ασπιρίνη τελικά κάνει πολλά καλά. Εκτός από το καλό που λένε πως κάνει στην καρδιά μας αλλά και δεν αφήνει να συμβούν εγκεφαλικά επεισόδια βοηθά και στα κομμένα λουλούδια του βάζου μας να διαρκούν περισσότερο. Έτσι για κάθε 1.5λιτ. νερό βάζουμε 1 ασπιρίνι. Στο τι ακριβώς βοηθά δεν γνωρίζω αλλά η εμπειρία δείχνει πως βοηθά πραγματικά!
9. Τσάι. To τσάι είναι αυξάνει την ανάπτυξη των φυτών.Είναι γεμάτο με θρεπτικές ουσίες και μέταλλα που δίνουν πράσινα φύλλα, μεγαλύτερα και λαμπρότερα άνθη, και αυξημένο μέγεθος λαχανικών.Παρέχει θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και το έδαφος
10. Στάχτη. Ανεβάζει το ph στα όξινα εδάφη (για αυτό και δεν πρέπει να προστίθεται σε οξύφιλα φυτά όπως τα φρούτα του δάσους, τα ροδόδεντρα, οι αζαλέες, οι ορτανσίες κλπ.)Προσθέτει κάλιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία. Η μέση περιεκτικότητα της στάχτης σε βασικά θρεπτικά στοιχεία είναι 0-1-3 (N-P-K).

11.Tι άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:- μην πετάτε το νερό που βράσατε τις πατάτες, κρατήστε το κι όταν κρυώσει ρίξτε το στις γλάστρες σας. - μην πετάτε το νερό που βράσατε χόρτα. Πέρα από το ότι μπορείτε να το πιείτε με λίγο στυμένο λεμόνι γιατί είναι καλό για τον οργανισμό (εκτός κι αν έχετε πέτρες στα νεφρά - μην το πιείτε γιατί έχει πολλά άλατα) μπορείτε να το ρίξετε στα φυτά σας καθώς έχει πολλές βιταμίνες, άλατα και μεταλλικά στοιχεία.- όταν σας τελειώσει το γάλα γεμίστε το κουτί με νερό και ποτίστε μ' αυτό τα φυτά σας - θα τους δώσει ασβέστιο που το χρειάζονται.

Oποιοδήποτε υλικό συμπεριλαμβάνεται στην Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
http://greentidbits.blogspot.gr

ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ

http://www.all4food.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top