0


Θα χρειαστείτε:



* Άδεια βάζα
* Ψιλό αλάτι
* Διαφανή ατλακόλ και πινέλο
* 1 stencil σε χριστουγεννιάτικο σχέδιο
* ασημί μπογιά για γυαλί
* υφασμάτινη κορδέλα


1. Το 1ο στάδιο της κατασκευής είναι η αποτύπωση στην επιφάνεια του βάζου ενός χριστουγεννιάτικου μοτίβου.
Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους.
- Χρησιμοποιώντας ασημί ή και λευκό χρώμα περιγράμματος για γυαλί κι ένα οποιοδήποτε μικρό στένσιλ σε χριστουγεννάτικο σχέδιο.
- Μ΄ένα ειδικό για γυάλινες επιφάνειες στένσιλ. Θα σας κοστίσει φυσικά παραπάνω αλλά είναι ο απλούστερος τρόπος για να έχετε το τελειότεροαποτέλεσμα.
- Ζωγραφίζοντας πάνω στο βάζο, αν τα καταφέρνετε, με ένα λεπτό πινελάκι και χρώμα για γυαλί
Ανάλογα με το μέγεθος του βάζου, δημιουργείστε δύο ή και παραπάνω μοτίβα πάνω στην επιφάνειά του.


2. Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα, απλώστε με το πινέλο κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του βάζου, καλύψτε με αλάτι, τινάξτε προσεκτικά όλη την περισσευούμενη ποσότητα αλατιού ακόμη και μ΄ένα στεγνό πινέλο αν χρειάζεται ώστε πάνω στο βάζο να μείνει μόνο ένα λεπτό στρώμα κι αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα διακοσμήστε το χείλος του βάζου με την κορδέλα.




Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά τόσο σαν απλάδιακοσμητικά όσο και φωτισμένα μ΄ένα κεράκι, ιδανικά και για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικουτραπεζιού αλλά και πολύ όμορφη ιδέα και για χριστουγεννιάτικο δώρο.



Και...

*Για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα, περάστε τοαλάτι που θα χρησιμοποιήσετε για την επιφάνεια του βάζου, όσο ψιλό κι αν είναι, από το μπλέντερ της κουζίνας ώστε να γίνει σαν σκόνη. Θα κάνει το σύνολο περισσότερο διαφανές και "κρυστάλλινο" ενώ αντίθετα στο χείλος χρησιμοποιήστε το ως έχει καιπροσθέτοντας λίγο παραπάνω, εκεί δεν σας χρειάζεταιδιαφάνεια αλλά η όσο πιειστικότερη ψευδαίσθησητου χιονιού.

*Όσο το αλάτι απορροφά την υγρασία τουπεριβάλλοντος, αποκτά μια περισσότερο "κρυσταλλιζέ" και φυσική όψη παγωμένου χιονιού, γι΄αυτό κι αν θέλετε να χαρίσετε τέτοια βάζα ή ναδιακοσμήσετε με αυτά το χριστουγεννιάτικο τραπέζισας, φτιάξτε τα μερικές μέρες πριν η όψη τους θα είναι ακόμη όμορφη.

*Σε πολλές κατασκευές, εκτός από τις γενικές οδηγίες, σας δίνουμε links για να δείτε στην πράξη την διαδικασία αλλά και ενδεικτικές σελίδες από on line shops ώστε να πάρετε μια ιδέα για τις τιμές ειδικών προϊόντων που πιθανόν κάποιες κατασκευές απαιτούν και να κάνετε την δική σας έρευνα αγοράς για οτιδήποτε αντίστοιχο. Οι λόγοι ασφαλώς και δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικοί, απλώς από προσωπική μας εμπειρία θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο "εκνευριστικό" σε παρόμοιες περιπτώσεις από το να ψάχνει κανείς "τι είναι αυτό?" και "που θα το βρω?" κάτι που πολλές φορές "αχρηστεύει" επί της ουσίας όλες τις υπόλοιπες οδηγίες, αν δεν ξέρεις που θα βρεις εύκολακαι πόσο ακριβώς κοστίζει αυτό που σου χρειάζεται ώστε να αποφασίσεις αν θέλεις να φτιάξεις το οτιδήποτε, απλώς στο τέλος ...δεν θα το φτιάξεις ποτέ.


http://soulouposeto.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top