0



Παρακάτω θα αναφέρουμαι καποιο βασικο εξοπλισμο που καλο θα ειναι να εχετε προετοιμασει και αποθηκευσει σε καποιο ευκολα προσβασιμο μερος. Δεν ειναι αναγκη να προμηθευτειτε ακριβα προιοντα που ...

κυκλοφορουν στο εμποριο. Οτι διαθετετε και βρισκετε στο σπιτι σας μπορει να χρησιμοποιηθει. Αν κανετε και μια ερευνα στοYoutube θα βρειτε πολλα βιντεακια για να δειτε τι και πως ακριβως θα πρεπει να προετοιμαστειτε.

Παμε να δουμε τον εξοπλισμο. Εδω απλα αναφερουμαι τι θα χρειαστουμε, σε μελλοντικα posts θα αναλυσουμε για το καθενα τις επιμερους παραμετρους για το καθενα.
Σπίρτα: Καλο θα ηταν να εχετε σπιρτα ασφαλειας (αδιαβροχα). Αν δεν βρισκετε, βουτηξτε το κεφαλι απο το σπιρτο μεσα σε ζεστο κερι. Χρησιμοποιηστε τα μονο ως τελευταια λυση για να αναψετε φωτια. Πρωτα να προσπαθειτε να αναβετε φωτια με αλλους τροπους οπως πχ. με τσακμακοπετρα
Προσαναμα φωτιας: Οτιδηποτε μπορειτε να εχετε αποθηκευμενο για να αναψετε φωτια ευκολα. Μπορει να ειναι ρετσινι, κερι, καμενο λαδι, ξερα κλαδακια, βαμπακι βουτηγμενο σε βαζελινη, charclothe κα. Να το εχετε καλα αποθηκευμενο ωστε να μην περνει υγρασια και δεν αναβει.
Τσακμακοπετρα: Αναπτηρας απλος ή τυπου θυέλλης (zippo). Μπορειτε να εχετε ακομα και ενα ειδος ραβδου που εχει ενα ειδικο λαμακι με το οποιο "ξυνετε" την ραβδο και πεταει σπιθες.
Μεγεθυντικος φακος
Βελόνα και κλωστή
Σετ αγκιστριων και πετονιάς
Πυξίδα: Η πυξιδα θα πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας και αν μπορειτε καλυτερα να εχετε δυο, γιατι χαλανε ευκολα και θα πρεπει να την επαληθευεται.
Σύρμα, Συρμάτινος βρόχος: Ένα εύκαμπτο συρμα που δεν κοβεται ευκολα πχ λεπτο συρματοσχοινο. Χρησιμοποιειται σε παγιδες για κυνηγι.
Εύκαμπτο πριόνι
Κουτί Α’ βοηθειων: Εννοείτε οτι θα πρεπει να ειναι απο τα καλα αυτα που προοριζονται για γιατρους κτλ. και οχι τα ψευτικα που κυκλοφορουν για τα αυτοκινητα. Θα το αναλυσουμε σε αλλο post αναλυτικοτερα.
Φακός
Προφυλακτικο: Χωρίς λυπαντικες ουσίες. Χρησιμοποιείται για την αποθηκευση νερου.
Sleeping bag
Set Συσσιτιου
Μεταλικη κούπα (inox)
Mαχαιρι: Εννοειτε οχι απλο της κουζινας, αλλα επαγγελματικο κυνηγιου.
Κάποιο είδος στέγης/προστασίας απο τα καιρικά φαινόμενα: Μπορει να ειναι μια σκηνη για camping, ενα μεγαλο αδιαβροχο τυπου poncho (τα ριχτά, οχι σε στυλ φορμας), ενα αδιαβροχο κομματι πλαστικο, ακομα και μια απλη μεγαλη σακουλα σκουπιδιων.
Σφυριχτρα
Μολυβι και χαρτι
Μικρο καθρεπτακι
Χάρτη της περιοχης σας
Σχοινί
Πολυεργαλείο
Γάντια εργασιας
Νερο: Τουλάχιστον 2 λιτρα ανα ατομο επι όσες ημέρες υπολογίζετε, καλο θα ειναι να υπολογισετε τουλαχιστον 3 μέρες. Αρα 3 * 2 = 6 λίτρα ανα ατομο
Τροφή
Χαρτί υγείας και χαρτομαντηλα
Ραδιοφωνάκι
Μια αλλαξια ρουχα ανα ατομο
Αδιαβροχο
Χαπια καθαρισμου νερου
Αν εχετε μικρα παιδια ή ηλικιομένους να υπολογισετε και τα ειδικα εφοδια που θα χρειαστειτε για αυτους πχ. πανες, τροφες, φαρμακα κτλ.

Όλα τα παραπανω ειναι αρκετα για να αντιμετοπισετε συνθηκες οπως σεισμοι, πλημμυρες, διακοπη ρευματος κτλ. Οτιδηποτε αλλο νομιζετε οτι χρειαζεστε μπορειτε να το προσθεσετε. Οι αναγκες του καθενος διαφερουν. Ετσι μπορειτε πχ να βαλετε και ενα μικρο ποσο χρηματων για παν ενδεχομενο ή καποιο μεσο για ψυχαγωγια (βιβλιο, επιτραπεζιο κτλ) ειδικα αν εχετε παιδια. Πολυ προσοχη θα πρεπει να δειξετε στο θεμα της τροφης οπου θα πρεπει να αντεχει για αρκετο διαστημα και να παρακολουθειτε τις ημερομηνιες ληξης και να ανανεωνονται τακτικα.

http://fugazigr.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top