0



 

Ένα από τα σπίτια που έχτισε η αρχιτέκτονας Ileana Mavrodin στο Banat της Ρουμανίας. Μαζί με την ομάδα της χρησιμοποιεί τα φυσικά υλικά στη...
χώρα της βοηθώντας τους ανθρώπους να ανακτήσουν χαμένες δεξιότητες και κοινοτικό πνεύμα.

Το πρώτο σπίτι με οικοδομική άδεια στον Καναδά. Χτίστικε σε συνεργασία των Pat and Tracy [www.cobworks.com], Ianto [www.cobcottage.com] και Elke [www.elkecole.com] με ομάδες εθελοντών. Η οροφή στηρίζεται στους τοίχους. Το σπίτι ολοκληρώθηκε το 1999 είναι δυόροφο και κόστισε 56.000 δολλάρια.


Αυτό το όμορφο σπιτάκι βρίσκεται στις όχθες ενός ρέματος στο Somerset της Αγγλίας. Θεωρείται ένα από τα πιο καλλιτεχνικά φυσικά σπίτια στον κόσμο. Είναι δουλειά της Lisa και του Rich και το χτίσανε με πηλό από τις όχθες του ρέματος. Τα ξύλα προέρχονται από δάσος της περιοχής. Οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από αχυρόμπαλες στο βορρά και την ανατολή και γλυπτά από κομπ στους άλλους δύο τοίχους.



Ένα από τα σπίτια του Lanto και της Linda [Cob Cottage Company], στο Όρεγκον. Το κόστος κατασκευής του είναι πάρα πολύ χαμηλό.
Αυτό το κυκλικό σπιτάκι από κομπ στο Slimbridge, Gloucestershire της Αγγλίας, ονομάστηκε 'Back from the Brink'. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών και ταλαντούχων ανθρώπων. Το κτίσμα έγινε από τουςEarthed World και τα όμορφα παράθυρά του από τον Doug King-Smith [www.woodshedcollective.co.uk]


Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Dnipropetrovs'k της Ουκρανίας. Στους θόλους χρησιμοποιήθηκε μια παραδοσιακή Ουκρανική μέθοδος όπου σε ξύλινο σκελετό εφαρμόζεται πρώτα ένα στρώμα άχυρου με πηλό και στη συνέχεια ‘αχυρο με πριονίδι. Η οροφή είναι φτιαγμένη με βούρλα. Το έχτισε ο Yuri Ryntovt.


Ένα από τα ωραιότερα φυσικά σπίτια είναι αυτό του Ianto και της Linda [Cob Cottage Company], στο Coquille του Όρεγκον. Όπως και ένα από τα καλύτερα βιβλία για το κομπ που μπορεί να διαβάσει κάποιος, είναι το ‘the hand sculpted house’ του Ianto Evens
Είναι το 'Little Cottage', χτισμένο στη σκιά μιας άγριας βερικοκιάς. Αποτελεί ένα από τα σπιτάκια του Jill Hogan's Alternative Technology Centre [www.mat.org.za] στο McGregor της νότιας Αφρικής, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά τουCape Town.
Αυτό το εκκεντρικό σπίτι στο Deddington της Αγγλίας κτίστηκε από τον Michael Buck αποκλειστικά με υλικά της φάρμας του και φυσικά πολύ χαμηλό κόστος. Ο πηλός και τα άχυρα προέρχονται από τη γύρω περιοχή. Τα πεύκα για την ξυλεία φυτεύτηκαν από τον ίδιο οκτώ χρόνια πριν.Τα παράθυρα είναι δωρεές γειτόνων. Το νερό προέρχεται από διλανό πηγάδι.


Πρόκειται για ένα κέντρο διαλογισμού στο νησί Cortes του Καναδά. Η είσοδός του είναι πραγματικά εντυπωσιακή. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top