0

Αθλητικό παπούτσι που παράγει καθαρή ενέργεια από το τρέξιμο κατασκεύασαν φοιτητές.
Το καθημερινό τρέξιμο συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην ευεξία του οργανισμού κι έτσι μια ομάδα φοιτητών από το...
Rice University στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν έναν τρόπο να μετατρέψουν το τρέξιμο σε κάτι περισσότερο από επωφελή δραστηριότητα για τον οργανισμό....

Τέσσερις φοιτητές που δημιούργησαν την ομάδα Agitation Squad ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο ζευγάρι παπούτσια που ακούει στο όνομα PediPower και που εκμεταλλεύεται και αποθηκεύει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την άθληση.

Σε συνεργασία με το εργαστήριο Κίνησης του νοσοκομείου Shriners στο Χιούστον, οι τέσσερις φοιτητές διαπίστωσαν ότι η δύναμη που ασκείται στη φτέρνα έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό από κάθε άλλο μέρος του πέλματος.

Με αυτή την παραδοχή η ομάδα ανέπτυξε ένα βραχίονα που προσαρμόζεται γύρω από τη φτέρνα του αθλητικού παπουτσιού. Έτσι κατά το τρέξιμο ή τη βάδιση, ο βραχίονας χτυπάει στο έδαφος πρώτος και ανασηκώνεται όταν το πόδι πατάει στο έδαφος.

Μάλιστα, ο βραχίονας είναι συνδεδεμένος με ένα κιβώτιο ταχυτήτων με τρόπο ώστε σε κάθε βήμα ενεργοποιείται ένα μικρό μοτέρ που βρίσκεται στην άκρη του παπουτσιού. Η μικρή μηχανή παράγει ηλεκτρισμό που αποθηκεύεται μέσω καλωδίων σε μια μπαταρία προσαρτημένη στη ζώνη του αθλητή.
Επόμενος στόχος των νέων εφευρετών είναι η βελτίωση των υλικών, ο περιορισμός του μεγέθους της συσκευής και η μεγιστοποίηση της ηλεκτρικής παραγωγής, τα οποία συνδυαστικά μπορούν να καταστήσουν το PediPower μια εμπορικά εκμεταλλεύσιμη τεχνολογία.

RiceUniversity



e-rodios.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top