0



Στην κατασκευή των σωστών οργονιτών παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία! Καταρχάς υπάρχει δυσκολία να βρει κανείς πλέον διτερματικούς (με δύο άκρες) κρυστάλλους ειδικά στην χώρα μας. Θαυμάσια μπορείτε όμως να...

κατασκευάσετε μεσαίου όγκου (0,5 λίτρα) οργονίτες με μονοτερματικούς κρυστάλλους.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι χάλκινες σπείρες που κατευθύνουν και δυναμώνουν την ενέργεια. Όμως παρόλο που γράφονται απειρία άρθρων για τους οργονίτες στο ιντερνέτ, είναι δύσκολο να βρει κάποιος άκρη. Υπάρχει επίσης μια μυστικοπάθεια σε όσους γνωρίζουν πραγματικά και πιστέψτε με είναι ελάχιστοι αυτοί. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών κάθε άλλο παρά οργονίτες κατασκευάζει.



Προσέξτε την πρώτη και δεύτερη φωτογραφία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξει κανείς οργονίτη μεσαίου όγκου με μονοτερματικούς κρυστάλλους. Η κατασκευή της δεύτερης φωτογραφίας συστήνεται για μεσαίου όγκου (0,5 λίτρο) και μεγάλου όγκου (1 λίτρο) κατασκευές. Μην ξεχνάτε ότι συζητάμε για απλές, αλλά λειτουργικές και δυνατές κατασκευές.

Προτιμάτε πάντοτε ακατέργαστους κρυστάλλους καθαρού χαλαζία (clear quartz). Είναι οι μόνοι που συνιστούμε γιατί μην ξεχνάτε ποτέ ότι : Άλλο οι μεταφυσικές ιδιότητες των κρυστάλλων όταν είναι μόνοι τους και άλλο όταν βρίσκονται μέσα στο matrix του οργονίτη!

Επίσης για τις απλές αυτές κατασκευές να χρησιμοποιείται πολυεστέρα για μικρότερο κόστος και εκολία. ΠΡΟΣΟΧΗ πάντοτε σε μέρος που εξαερίζεται ΠΟΛΥ καλά, φορώντας μια πολύ καλή μάσκα (μην κάνετε ποτέ οικονομία σε αυτό το θέμα, αγοράζεται την πιο ακριβή). Πάντοτε φυσικά γάντια καλής ποιότητος. Εάν θέλετε να μην μπλεδίζει η ρητίνη χρησιμοποιείτε Ναυτικό πολυεστέρα. Είναι πιο ακριβός αλλά βγαίνει σαν κρύσταλλο η κατασκευή. Επίσης χρησιμοποιείτε τουλάχιστον τριπλάσια ποσότητα καταλύτη από ότι λέει ο κατασκευαστής της ρητίνης συναρτήσει της θερμοκρασίας και υγρασίας.

Για τα ρινίσματα τώρα συνήθως βρίσκεται πιο εύκολα από αλουμίνιο, ο χαλκός και ο μπρούτζος είναι δυσεύρετα πλέον και ακριβά. Αιτία είναι η κρίση και οι μειωμένες δουλειές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρινίσματα σιδήρου η ανοξείδωτου χάλυβα, εάν δεν βρίσκεται τίποτα άλλο.

Για τις σπείρες χρειάζεται μονόκλωνο σύρμα χαλκού. Είτε μπορείτε να αγοράσετε από μαγαζιά χονδρικής για ηλεκτρολόγους η να μαζέψετε αυτά που πετάνε οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές. Εννοώ τα μικρά κομματάκια που ακόμη και οι γύφτοι δεν τα παίρνουν. Σας πληροφορώ ότι κάνουν θαυμάσια δουλειά. Προτιμάτε χοντρά σύρματα, αν και θα δυσκολευτείτε πολύ να τις πετύχετε. Τις δουλεύετε με δυο πολύ καλής ποιότητος μυτοτσίμπιδα.

Παρατηρήστε πολύ καλά τα σχήματα με τις σπείρες και πειραματιστείτε. Οι επίπεδες σπείρες χρησιμοποιούνται στην βάση της κατασκευής. Η πείρα, μου έχει δείξει ότι απαιτείται αρκετός χρόνος ώσπου κάποιος να πετύχει μια καλή κατασκευή. Γεμίστε λοιπόν με οργονίτες το σπίτι σας και των φίλων σας, και πλημυρίστε από την ενέργεια της ζωής! Εάν κυριολεκτικά γεμίσετε το σπίτι σας, θα παρατηρήσετε ότι ο καπνός από τα τσιγάρα δεν μυρίζει, και τα ενοχλητικά έντομα δεν τολμούν να πατήσουν μέσα ξανά!!!












http://www.orgonodrome.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top