0


Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας, καλό θα ήταν να το φροντίζουμε και να το καθαρίζουμε, αφού εκεί ...κατοικούν ουκ ολίγοι μικροοργανισμοί. Παρακάτω θα δείτε πως μπορούμε να διατηρήσουμε το πληκτρολόγιο μας καθαρό και λαμπερό.
1. Αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο και πάρτε ένα μαλακό βουρτσάκι για να διώξετε τη σκόνη με απαλές κινήσεις ή χρησιμοποιείστε ένα σπρέι με συμπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε την σκόνη γρήγορα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια ημίσκληρη βούρτσα και τρίψτε με προσοχή την επιφάνεια των πλήκτρων.



2. Αν το πληκτρολόγιο σας έχει τη βρωμιά χρόνων, τότε πρέπει να αγοράσετε ένα διάλυμα ισοπροπυλικής αιθανόλης (isopropyl alcohol), 60% βαθμών και άνω, καθώς και μερικές μπατονέτες ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΧΙ ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ, για να μην σβηστούν τα γράμματα. Βάλτε το υγρό πάνω στην μπατονέτα και όχι απευθείας στο πληκτρολόγιο.


3. Αν τα πλήκτρα κολλάνε, τότε μπορείτε με ένα μαχαιράκι να τα ξεκολλήσετε με απαλές κινήσεις.
Πάρτε το διάλυμα που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως και καθαρίστε τη βάση του πληκτρολογίου σας και μετά ένα-ένα τα πλήκτρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξανά στη θέση τους (καλό θα ήταν, για να μην κάνετε λάθη, να έχετε τραβήξει μια φωτογραφία για να τα βάλετε με τη σωστή σειρά).

4. Αν το πληκτρολόγιο έχει γεμίσει ψίχουλα, τότε μάλλον τρώτε πάνω από αυτό, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τη λύση. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτήν που ακολουθήσαμε για τα κολλώδη πλήκτρα: βγάλτε όλα τα πλήκτρα και καθαρίστε τα, όπως και τη βάση, πρώτα με ένα απαλό πανί και μετά με το διάλυμα.


Ομάδα neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top