Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τρισδιάστατη εκτύπωση όπλων ! VIDEO


Εισαγωγή
Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια τεχνολογία στα σπάργανα, αλλά έχει δώσει ήδη πάρα πολύ καλά δείγματα.
Με στερεοποίηση πλαστικής (συνήθως) σκόνης μέσα σε ειδικούς «εκτυπωτές» μας έχει δώσει ψαλίδια, γαλλικά και γερμανικά κλειδιά, κατσαβίδια, έπιπλα κτλ.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή της θα είναι και η κατασκευή κτιρίων στο διάστημα, από ρομπότ που θα ρουφά χώμα από τον πλανήτη, θα το ανακατεύει με νερό και ένα ειδικό τσιμέντο και θα το τοποθετεί στο χώρο για αργή στερεοποίηση!

Στο θέμα μας

Ορισμένοι Αμερικάνοι (και όχι μόνο…) που σιχάθηκαν την όλη υπόθεση «απαγόρευση οπλοκατοχής & οπλοφορίας» η οποία σιγά σιγά πάει να επιβληθεί ΚΑΙ στη χώρα τους (για την ευκολότερη εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων; εσείς θα το κρίνετε!), αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα:
Την ώρα που οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές γίνονται φτηνότεροι και περισσότεροι, άρχισαν να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν εξαρτήματα όπλων (κυρίως από AR-15, αλλά έχω δει και αρκετά παραδείγματα σε λειόκαννα) τα οποία θα εκτυπώνονται και δουλεύουν αξιόπιστα για πολλές εκατοντάδες βολές!
Όσο οι πλαστικές σκόνες τρισδιάστατης εκτύπωσης βελτιώνονται, ο στόχος αυτός από εφικτός γίνεται εύκολος. Τα εξαρτήματα γίνονται πιο γερά και αξιόπιστα, κάποιες φορές πλησιάζοντας τις δυνατότητες όπλων που κατασκευάστηκαν με παραδοσιακές μεθόδους.
Το μόνο κατασκευαστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά η κάννη, η οποία δέχεται την υψηλή πίεση της έκρηξης. Τα λειόκαννα όμως δουλεύουν με χαμηλότερη πίεση, και έχουν εμφανιστεί ήδη «τυπωμένες» κάννες γι’αυτά, οι οποίες αντέχουν έναν πολύ μικρό αριθμό βολών. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Επίλογος
Για άλλη μια φορά, βλέπουμε το πώς η νομοθεσία μένει έτη φωτός πίσω από την τεχνολογία.
Μπορεί κάποιοι να έχουν απαγορεύσει την οπλοφορία στους νομοταγείς πολίτες (για να προστατέψουν δικά τους συμφέροντα;), αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα: Σε 10 χρόνια από τώρα – ίσως και λιγότερο, θα μπορεί κάποιος να μπει στο ίντερνετ, να κατεβάσει κάποια σχεδιαστικά αρχεία, να τα φορτώσει το βράδυ στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του και το πρωί να ξυπνήσει με ένα πυροβόλο όπλο στο σπίτι.
Τι θα κάνουν οι νομοθέτες; Θα απαγορεύσουν τους τρισδιάστατους εκτυπωτές; Και μετά τι; Θα απαγορευτούν οι τόρνοι; Ή τα μηχανουργεία γενικώς;
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως όταν μέχρι και ο τελευταίος εγκληματίας οπλοφορεί, ο νομοταγής θα αντιδράσει. Πλέον, θα μπορεί να το κάνει μέσω 100% νόμιμης τεχνολογίας. 


Δείτε το βίντεο:







http://www.amynastospiti.gr

ΔΕIΤΕ ΠΩΣ ΝΑΥΠΗΓΕIΤΑΙ EΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡOΠΛΟΙΟ.VIDEO


ΣΤΟ ΠΑΡΑΚAΤΩ VIDΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΝΑΥΠΗΓΕIΤΑΙ EΝΑ ΤΕΡAΣΤΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡOΠΛΟΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO










27 Αστείες εφευρέσεις που θα λατρέψει ο κάθε τεμπελχανάς, το Νο.3 το χρειάζομαι ΤΩΡΑ!

Άλλοι λίγο, άλλοι πολλοί, όλοι οι άνθρωποι έχουν την τεμπελιά στο αίμα τους. Αγαπούν τη χαλάρωση κι είναι στιγμές που δύσκολα αποφασίζουν να κουνηθούν και να κάνουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα.

Υπάρχουν, βέβαια και άνθρωποι που το θέμα τεμπελιά το έχουν τερματίσει. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σκαρφιστούν τα πιο παράξενα πράγματα για να μη χρειαστεί να κουραστούν.

Κι αν δεν πιστεύετε τι μπορεί να εφεύρει η τεμπελιά, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω κατορθώματα! Θα τα χάσετε με την ευρηματικότητα τους!

#1. Έτοιμο σάντουιτς σε συσκευασία αναψυκτικού.



#2. Αυτόματο ψαλίδι για εκείνους που βαριούνται να κόβουν.



#3. Για κοιλιακούς φέτες!



#4. Αυτόματος εκτοξευτής για μπαλάκια σκύλων.



#5. Αυτόματος χαϊδευτής κατοικιδίων ζώων!



#6. Ειδικό κυπελάκι παγωτού που τριφογυρίζει για να μην κουράζεται τη γλώσσα σας.



#7. Επειδή το να πατήσει κανείς Ctrl+Alt+Delete είναι κουραστικό, αυτή η μπάρα βοηθά στην επανεκκίνηση.



#8. Κόπτης μπανάνας.



#9. Περπατάς και γυαλίζεις και το παρκέ!



#10. Ακόμη και το μωρό που μπουσουλάει μπορεί να κάνει δουλειές.






#11. Για εκείνους που βαριούνται να περπατήσουν!



#12. Αυτόματος τυλιχτής σπαγγέτι!



#13. Ιδανικό πιρούνι για να κλέβεις φαγητό από το διπλανό σου.



#14. Δε χρειάζεται να βγαίνουν καν τα μπουκάλια από το ψυγείο.



#15. Βάση για το σεσουάρ μαλλιών ώστε να είναι και τα δύο χέρια ελεύθερα.



#16. Χειροκίνητη τοστιέρα!



#17. Για να μην τεντώνεστε να πιάσετε το χαρτί τουαλέτας.



#18. Αυτόματο παιχνίδι laser για να απασχολείται η γάτα σας.



#19. Πρισματικά γυαλιά για να διαβάζετε ξαπλωμένοι.



#20. Γραβάτα μαξιλάρι για τις δύσκολες μέρες στη δουλειά.



#21. Τηλεκοντρόλ με ενσωματωμένο ανοιχτήρι μπουκαλιών. Ιδανικό για βραδιές Champions League.



#22. Ειδική πάνα για σκύλο.



#23. Chopsticks γεμιστά με σος για να κερδίζετε χώρο στο τραπέζι.



#24. Βραστήρας – τσαγιέρα. Για οικονομία!



#25. Κούπα που ανακατεύει μόνη της τον καφέ!



#26. Μηχάνημα δημιουργίας χιονόμπαλας!



#27. Τροχήλατη βαλίτσα που μετατρέπεται σε μίνι ντουλάπα!


πηγη
http://www.i-nitro.eu

Βρήκε μερικές παλιές σανίδες κι αυτό που έφτιαξε θα το θέλαμε όλοι στο σπίτι μας. !

Βρήκε μερικές παλιές σανίδες κι αυτό που έφτιαξε θα το θέλαμε όλοι στο σπίτι μας.

Το να κατασκευάσει κάποιος έπιπλα, είναι το πιο δύσκολο επίπεδο της φιλοσοφίας “Φτιάξε το μόνος σου”. Απαιτεί εξοικείωση και ταλέντο. Και μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι.

Το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής σε κανονικές συνθήκες μπορεί να είναι υψηλό. Αλλά αν ψάξει κανείς για μεταχειρισμένα ξύλα, μπορεί να φτιάξει αυτό που θέλει, σε σχετικά χαμηλό κόστος. Έτσι και χρήματα θα εξοικονομήσει αλλά και θα νιώσει την ικανοποίηση πως τα κατάφερε.

Έτσι και παρακάτω, ένας σωρός από μεταχειρισμένες σανίδες χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί κάτι που πραγματικά θα ζηλέψετε!



Αρχικά οι σανίδες απλώθηκαν όλες έξω. Ελέγχθηκαν και βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση. Όλα ήταν έτοιμα!



Μπορεί να μη φαίνεται ακόμη πως μπορούν να γίνουν αυτές οι σανίδες τραπέζι, αλλά θα γίνουν!



Εδώ φαίνεται όλη η διαδικασία “δεσίματος” των σανίδων μεταξύ τους.



Σειρά έχουν τα πόδια του τραπεζιού.



Το σημαντικό στα κομμάτια του τραπεζιού είναι η ομοιομορφία!



Ειδικά τα πόδια του τραπεζιού πρέπει να είναι κομμένα ίσα. Κανείς δε θέλει ένα έπιπλο που γέρνει!



Για τη σύνδεση των κομματιών χρησιμοποιήθηκαν απλοί πείροι.



Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε η κατασκευή να παίρνει μορφή!






Δεν παραλήφθηκε να ενισχυθούν οι γωνίες.



Με δυνατούς σφιγκτήρες στερεώθηκε και η επιφάνεια του τραπεζιού.



Το ξύλο γυαλίζεται για να γίνει λεία η επιφάνεια του.





Τέλος η επιφάνεια επιστρώνεται με ειδικό βερνίκι.



Ύστερα από αυτό, το τραπέζι ολοκληρώθηκε!



Είναι μεγάλο κι άνετο. Ό,τι πρέπει για μεγάλες παρέες και οικογένειες!



http://www.diaforetiko.gr

Το Αλἀτι είναι τελικά ο Λευκός θησαυρός που θεραπεύει ;

KI OMΩΣ…ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΓΕΤΙΚΟ!!!
Τσιγάρο, ή αλάτι; Αν σας έθεταν αυτό το δίλημμα τι θα απαντούσατε; Άλλοι θα λέγατε : « και τα δύο», άλλοι θα λέγατε : «κανένα από τα δύο.» και άλλοι ένα από τα δύο .Και τα δυο είναι κατηγορούμενοι στο εδώλιο. Το επίσημο ελληνικό κράτος έχει κηρύξει πόλεμο κατά του τσιγάρου. Τι θα λέγατε όμως αν ακούγατε την είδηση ότι στη Φιλανδία παρ’ ότι αυξήθηκε η κατανάλωση τσιγάρου, και αλκοόλ ,μειώθηκαν οι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματακατά 75%; (!!!!) μόνο και μόνο επειδή το Φιλανδικό κράτος από τη δεκαετία του ’70 άλλαξε το είδος του αλατιού που χρησιμοποιούσαν;

Μήπως και στην Ελλάδα πρέπει το κράτος να κάνει μια εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία του φυσικού αλατιού;
Εγώ διάβασα αυτή την είδηση άρχισα να σκέφτομαι να γράψω κάτι για το αλάτι., Κατόπιν, διάβασα σε βιβλίο της γνωστής κλινικής Majo (στην έκδοση του οποίου ειδικός σύμβουλος είναι Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέφανος Ι. Καραγιαννόπουλος )ότι μελέτες που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική εφημερίδα The Lancet έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν πολύ λίγο νάτριο υπέστησαν αργότερα περισσότερες καρδιακές προσβολές από όσες υπέστησαν τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερο νάτριο .
Το παραμύθι και οι μύθοι
Ένας κατηγορούμενος, ανάμεσα στους πολλούς , είναι και το μαγειρικό αλάτι. Στις μέρες μας, έχουμε καταντήσει να θεωρούμε εχθρούς πολλά στοιχεία της Φύσης , αντί να τα θεωρούμε ευλογία! Τα στήνουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως ενόχους για τη δημιουργία ασθενειών! Εχθρός ο ήλιος, εχθροί τα ραντισμένα με φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά, εχθρός η βροχή, εχθρός το χιόνι, εχθρός το αλάτι ,που ο Όμηρος το ονομάζει θεϊκό !.Ο φίλος μου κ. Χρίστος Γιάγκος, συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίον μιλάμε συχνά για «παραμύθια» που έχουν σχέση με τη Φύση, μου είπε ένα ωραίο παραμύθι που είχε ακούσει από τη γιαγιά του. Ένας πατέρας λέει, ήθελε να διαπιστώσει ποια από τις τρεις κόρες του τον αγαπάει περισσότερο. Καλεί την πρώτη και τη ρωτάει: «Μ αγαπάς;»
.-Σ αγαπώ, απαντά εκείνη.
–Τι μου δίνεις, ρωτάει ο πατέρας.
-Χρυσάφι , λέει η κόρη και του δίνει χρυσάφι.
Καλεί τη δεύτερη κι εκείνη του έδωσε ασήμι. Καλεί τη τρίτη. Αυτή του έδωσε αλάτι. «Τόσο λίγη είναι η αγάπη σου, λέει θυμωμένα ο πατέρας στη μικρή κόρη, ώστε να μου δώσεις αλάτι; Πάρτο και φύγε.» Έφυγε πικραμένη η μικρότερη κόρη και ο βασιλιάς διέταξε να εξαφανίσουν το αλάτι από τη χώρα. Όταν ήρθε η ώρα να φάει ο πατέρας , ούτε το χρυσάφι, ούτε το ασήμι μπορούσαν να κάνουν νόστιμο το φαγητό που δεν είχε αλάτι. Οι υπήκοοί του μη αντέχοντας χωρίς αλάτι, επαναστάτησαν. Τότε κατάλαβε ότι η μικρότερη κόρη του τον αγαπούσε πιο πολύ από τις άλλες.
Ας αφήσουμε όμως τα παραμύθια ας μιλήσουμε για αλήθειες.
Το αλάτι δεν προσθέτει μόνο νοστιμιά στα φαγητά μας , αλλά μας προσφέρει ζωή!
Το αλάτι στο φαγητό είναι διεγερτικό και τονωτικό.
Ας δούμε τι λέει ο Δημήτρης Τσουκαλάς, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico/American Academy of Detoxification Specialists
American Holistic Medicine Association .
Στο ερώτημα , αν μια δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη αλατιού είναι υγιεινή o Dr Δ. Τσουκαλάς απαντά: « Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!
Γιατί όμως είχαμε επικεντρωθεί στη μείωση του αλατιού τα προηγούμενα χρόνια;
Μελέτες που είχαν γίνει τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 είχαν ενοχοποιήσει το αλάτι σχετικά με την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια νέα στοιχεία. Βρέθηκε λοιπόν ότι αυτές οι μελέτες δεν ήταν σωστά σχεδιασμένες και τα συμπεράσματα που είχαν βγει από αυτές ήταν αυθαίρετα. Η βιβλιογραφία και η πρακτική έχουν δείξει πολύ μικρή σχέση μεταξύ του αλατιού και της υπέρτασης. Μόνον ορισμένοι ευαίσθητοι στο αλάτι ασθενείς έχουν οφέλη από μια δίαιτα που περιορίζει την κατανάλωση αλατιού.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι σχετίζεται με πάνω από 400% αύξηση των καρδιακών προσβολών στους άνδρες! Οι δίαιτες με μειωμένη πρόσληψη αλατιού αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και την αντίσταση στην ινσουλίνη που σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, περιέχει πάνω 91μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή. Χωρίς το αλάτι δεν θα ήταν δυνατή η ύπαρξη ζωής. Είναι τόσο απαραίτητο όσο το οξυγόνο και το νερό! Είναι αδύνατον για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τα επινεφρίδια (αδένες που βρίσκονται πάνω στα νεφρά και παράγουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες) να λειτουργήσουν σωστά υπό έλλειψη αλατιού. Υπάρχουν πολλά οφέλη από το φυσικό, μη ραφιναρισμένο αλάτι ,που περιλαμβάνουν:
• Κατάλληλη ενίσχυση και ισορροπία των επινεφριδίων
• Κατάλληλη ενίσχυση και ισορροπία του θυρεοειδή
• Το νάτριο και το νερό διατηρούν το νευρικό σύστημα υγιές
• Τα μεταλλικά στοιχεία από το αλάτι και το νερό βοηθούν όλα τα κύτταρα να αποβάλουν τις τοξίνες τους
• Το νάτριο βοηθάει τα επινεφρίδια να διατηρούν φυσιολογική αρτηριακή πίεση στο σώμα
• Επιτρέπουν την αποτοξίνωση από το βρώμιο με το χλώριο».
Φυσικό ή ραφιναρισμένο;
Η φράση του κ .Τσουκαλά « το φυσικό μη ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει 91 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή », με έκανε να ανοίξω το ντουλάπι της κουζίνας μου και να πάρω το ραφιναρισμένο αλάτι που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας και να δω πόσα στοιχεία περιέχει. Στην πλαστική συσκευασία γράφει: « Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι και ότι είναι για το τραπέζι, για το μαγείρεμα και συμπληρώνει τις τροφές σε ιώδιο».
Απορία: Γιατί τονίζει το ιωδιούχο; Δεν είναι αυτονόητο ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ιωδιούχο; Γιατί δεν γράφει απλά: Θαλασσινό αλάτι»;
Στα συστατικά που αναφέρει παρακάτω, γράφει πως περιέχει : αλάτι, ιωδιούχο κάλιο 48ppm, σταθεροματοποιητή ανθρακικό νάτριο και αντισσυσσωματικό: Ε 536 max 10ppm. Αφού αναφέρει την προτροπή να μην εκτίθεται το προϊόν σε ηλιακές ακτίνες και να διατηρείται σε χώρο ξηρό και δροσερό, αναγράφει την ημερομηνία λήξεως. Δεν ήξερα ότι το αλάτι έχει ημερομηνία λήξεως.
Επίσης, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το αλάτι ,που όπως είναι γνωστό το χρησιμοποιούμε ως συντηρητικό στα τρόφιμα, χρειάζεται συντηρητικό. Σε μια συνέντευξη που έδωσε σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ο κ. Χρήστος Μήλας, διευθυντής παραγωγής της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.:, απάνταει μεταξύ άλλων και στην εξής ερώτηση:
«Το συσκευασμένο αλάτι έχει συντηρητικά;»
Απάντηση: «Το αλάτι είναι από μόνο του συντηρητικό μέσο, γι’ αυτό παστώνουμε τρόφιμα. Άρα για να διατηρηθεί το αλάτι δεν χρειάζεται συντηρητικό. Επειδή, όμως, στο αλάτι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων έχει αποφασίσει να βάλει και διάφορα άλλα στοιχεία, που βοηθούν τον άνθρωπο, όπως είναι το ιώδιο, χρειάζεται να βάλουμε κάποια συντηρητικά που διατηρούν αυτά τα επιπλέον στοιχεία. Το συσκευασμένο, λοιπόν, αλάτι έχει ένα είδος συντηρητικού για τα επιπλέον πρόσθετα στοιχεία.»
Ο Dr Δημήτριος Τσουκαλάς λέει για το ραφιναρισμένο αλάτι : «
Το αλάτι ραφινάρεται για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του στα ράφια. Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο, περιέχει όμως πρόσθετα που εν έχουν καμία θετική επίδραση στο σώμα. Η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού αυξάνει την οξύτητα μέσα στο σώμα. Τα όργανα του σώματος (ο εγκέφαλος, το ανοσοποιητικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά κ.ά.) δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά αν η οξύτητα του οργανισμού είναι αυξημένη.
Σε γενικές γραμμές τα επεξεργασμένα τρόφιμα – από τα οποία έχουν αφαιρεθεί όλα τα υγιεινά συστατικά όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα – αυξάνουν την οξύτητα του οργανισμού. Όταν τρώμε αυτές τις τροφές ,που τους έχουν αφαιρεθεί όλα τα ζωτικά συστατικά, το σώμα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τις δικές του αποθήκες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ενζύμων για να τις διασπάσει.
Μακροπρόθεσμα αυτό προκαλεί ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και χρόνια νοσήματα. Ο καρκίνος και τα χρόνια νοσήματα είναι δύο αρνητικές συνέπειες ενός όξινου οργανισμού από την στιγμή που τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται καλύτερα σε όξινο περιβάλλον. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι από τους πιο ισχυρούς αλκαλικούς (αντίθετου του όξινου) παράγοντες στο σώμα. Γι’ αυτό το λόγο να χρησιμοποιείτε φυσικό αλάτι και να αποφεύγετε το ραφιναρισμένο αλάτι όσο μπορείτε.
Νέες έρευνες συνδέουν τον τρόπο ζωής και διατροφής μας με τη φλεγμονή και τη προδιάθεση για νόσο. Η παχυσαρκία, τα καρδιολογικά νοσήματα, ο καρκίνος, η οστεοπόρωση μέχρι και η κατάθλιψη συνδέονται με το τι τρώμε. Οι τροφές που προάγουν τη φλεγμονή περιλαμβάνουν επεξεργασμένες τροφές που παρέχουν πολλές θερμίδες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Τέτοιες τροφές είναι η ζάχαρη, το αλεύρι, και το επεξεργασμένο αλάτι.»
Ποιός είναι ο πραγματικός ένοχος;
Το αλάτι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Νο 1 παράγοντα κινδύνου στις ανεπτυγμένες χώρες, την υπέρταση. Η υπέρταση είναι κύρια αιτία καρδιακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. .[ Πηγή: Παγκόσμιος Οργανιμός Υγείας 2002 ]
Είναι λοιπόν ένοχο το αλάτι για την υπέρταση;
Dr Δημήτρης Τσουκαλάς απαντά: «Είναι ανακρίβεια να κατηγορούμε το αλάτι. Ο πραγματικός υπαίτιος για τα προβλήματα υγείας είναι το νάτριο που περιέχεται στο αλάτι. Σύμφωνα με μια βασική βιολογική αρχή υπάρχει ένα υγιές φυσιολογικό εύρος κατανάλωσης για όλα τα θρεπτικά συστατικά. Το νάτριο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ είναι βασικό συστατικό για τη λειτουργία των κυττάρων, όταν ξεπεράσουμε μια ποσότητα τότε επιδρά αρνητικά στην υγεία μας. Στη φύση το θαλασσινό αλάτι περιέχει νάτριο και 91 διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία σε ιδανική αναλογία. Το ραφιναρισμένο αλάτι αποτελείται κατά 40% από νάτριο. Αυτό που συμβαίνει σήμερα , δηλαδή, είναι το εξής: επεξεργαζόμαστε το αλάτι, αφαιρούμε τα μεταλλικά στοιχεία και στη συνέχεια το προσθέτουμε σε αυτή τη μορφή στις τροφές πριν τις καταναλώσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να πολλαπλασιαστεί η ποσότητα νατρίου που καταναλώνουμε και να αλλοιωθεί η φυσική περιεκτικότητα των τροφών σε μεταλλικά στοιχεία. Μια διατροφή που αποτελείται από φυσικές μη επεξεργασμένες τροφές περιέχει περί τα 0,6 γρ. νατρίου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 1,2 γρ. την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε 1,2 – 3 γρ. αλατιού..Η μέση κατανάλωση νατρίου στις ανεπτυγμένες χώρες βρίσκεται μεταξύ 3 και 4,5 γρ. την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε 8 – 12 γρ. αλατιού την ημέρα και είναι 5 περίπου φορές πάνω από το φυσιολογικό. Η αύξηση της κατανάλωσης νατρίου αυξάνει άμεσα το αίσθημα της δίψας και την κατανάλωση υγρών. Ο σύγχρονος όμως άνθρωπος όταν διψάει δεν πίνει απλά νερό. Συχνά τρώει περισσότερο, και τα υγρά που πίνει είναι αναψυκτικά, χυμοί και αλκοόλ. Η κατανάλωση αναψυκτικών είναι ανάλογη προς την κατανάλωση αλατιού.
. Από τη δεκαετία του ’70 οι Φιλανδοί ξεκίνησαν μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης του αλατιού. Δεν περιορίστηκαν όμως στις συστάσεις. Ολόκληρη η χώρα, οι πολίτες αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, άλλαξαν το κοινό αλάτι με αλάτι που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ενώ παράλληλα είναι εμπλουτισμένο σε κάλιο, μαγνήσιο και το βασικό αμινοξύ λυσίνη (PANSALT). Η χρήση αυτού του αλατιού αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία των βασικών μεταλλικών στοιχείων. Στα επόμενα χρόνια ακολούθησε μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά μέσο όρο 10mmHg.Η θνησιμότητα σε ηλικίες κάτω των 65 ετών κατά τα τελευταία 30 χρόνια μειώθηκε κατά 75%, ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκε κατά 6-7 χρόνια!
[Πηγή: Progress in Cardiovascular Diseases 2006; 49:59-75]



Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς μέχρι κάτι παρόμοιο να συμβεί και στη χώρα μας; Θα πρέπει να αυξήσουμε τη κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφών. Όσο μικρότερη επεξεργασία έχουν υποστεί οι τροφές μας μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας τόσο πιο υγιεινές είναι για το σώμα μας. Πιστεύω ότι η χρήση θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού σε συνδυασμό με εμπλουτισμένο αλάτι στη διατροφή μας, αντί για το κοινό εμπορικό αλάτι, μπορεί να μας φέρει σε νέα πολύ υψηλότερα επίπεδα υγείας με έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο.»
Ο λευκός θησαυρός που θεραπεύει
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που λούζεται από δύο συνεργάτες που παράγουν φυσικό αλάτι: τον ήλιο και τη θάλασσα ! Το ελληνικό αλάτι θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο και πωλείται στο εξωτερικό ως είδος πολυτελείας. Θυμάμαι στη Σαντορίνη τη γιαγιά μου να κοπανίζει αλάτι χοντρό σ ένα μαρμάρινο γουδί και να το κάνει σκόνη. Κι εγώ τώρα πια αγοράζω φυσικό χοντρό αλάτι . Έχω ένα γουδί μικρό ξύλινο και κονιορτοποιώ όσο αλάτι. χρειάζομαι κάθε φορά. Υπάρχει στο εμπόριο χοντρό φυσικό αλάτι συσκευασμένο σε γυάλινο μύλο κι έτσι μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας αυτή την αλατιέρα και να τρίβουμε όσο αλάτι θέλουμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας.
Το καλοκαίρι που πέρασε, το κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» οργάνωσε στο Μεσολόγγι μια πρωτοποριακή έκθεση με τίτλο: «Αλάτι: Ο λευκός θησαυρός» και χάρισε στους επισκέπτες την ιστορική και την εικαστική εικόνα του αλατιού.
Ο Μωσαϊκός Νόμος θεωρεί το αλάτι σαν σύμβολο και σαν απαραίτητο στοιχείο της προσφοράς προς το Θεό. Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται: «υμείς εστέ το άλας της γης». Ας θυμηθούμε επίσης και γυναίκα του Λώτ που έγινε στήλη άλατος.
Στην αρχαιότητα είχαν τη συνήθεια να σκορπίζουν αλάτι σε αγρούς που αφιέρωναν στους θεούς τους. Ήταν τέτοια η αξία του αλατιού, που το χρησιμοποιούνταν ως μέσον συναλλαγής. Οι ακριβοπληρωμένοι Λεγεωνάριοι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έπαιρναν ένα μέρος του μισθού τους σε αλάτι.
Η έλλειψη αλατιού ήταν μία από τις αιτίες που δεν έκλειναν οι πληγές και πέθαιναν στους πολέμους οι στρατιώτες του Μ. Ναπολέοντα. Οι αλχημιστές συμβόλιζαν το αλάτι με ένα τετράγωνο για να παριστά την τετράγωνη λογική και την ισορροπία. Ο Παράκελσος έγραψε ότι εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε απαραίτητα το αλάτι και ότι χωρίς αλάτι θα είχαν αποσυντεθεί τα πάντα . Ήταν ο πρώτος που περιέγραψε το μηχανισμό της διουρητικής δράσης που προκαλεί η κατανάλωση του άλατος, καθώς και τα φαινόμενα που σήμερααποκαλούμε «κατακράτηση».
Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν ότι το αλάτι επηρεάζει την πέψη και την απέκκριση.
Ο Ιπποκράτης (450 π.Χ.) αναγνώρισε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού. Χρησιμοποιούσε αλάτι σε λοιμώξεις , συμφορήσεις και ως αποχρεμπτικό . Το αλατόνερο το χρησιμοποιούσε ως εμετικό . Με δύο μέρη γάλακτος αγελάδας και ένα μέρος αλατόνερο έφτιαχνε φάρμακο για νόσους του σπλήνα. Ένα είδος μαλακτικής κρέμας για καθαρισμό των ελκών του δέρματος ήταν ένα μείγμα μελιού και αλατιού. Συνιστούσε εισπνοή ατμών θαλασσινού νερού σε αναπνευστικές παθήσεις.
. Οι Αιγύπτιοι πριν το 100 πΧ, εκτός από ταριχευτικό μέσον χρησιμοποιούσαν το αλάτι ως καθαρτικό , αντιμικροβιακό, αιμοστατικό και ως κολπικό υπόθετο για διευκόλυνση του τοκετού.
Ο Διοσκουρίδης αναφέρει το αλάτι εκτός από εμετικό και καθαρτικό και για το μαρασμό των κάλων ως (τυλοφθόρο, τύλος = κάλος).
Έχει χρησιμοποιηθεί το αλάτι επίσης για γαστρεντερικές διαταραχές, δυσεντερία , επιληψία, σύφιλη..
Τον ενδέκατο αιώνα μΧ, το πρώτο ιατρικό πανεπιστήμιο, του Salerno πρόσθεσε και δυο νέες ενδείξεις, την αναλγητική και την αντιπυρετική και ανακοίνωσε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού καταστρέφει το σπέρμα και την όραση, κάνει τον άνθρωπο χοντρό και πλαδαρό, δύστροπο, ψωριάρη, ωχρό και ρυτιδιασμένο. «Τον έκανε του αλατιού» ή «τον πάστωσε στο ξύλο», είναι φράσεις που χρησιμοποιούμε όταν κάποιος από το πολύ ξύλο έχει χάσει την όμορφη εμφάνισή του και έχει γίνει σαν παστωμένο ψάρι.
H θάλασσα εντός μας, ομοιοπαθητικά
Ο Τζων Φ. Κέννεντυ είπε: «Στις φλέβες όλων μας υπάρχει το ίδιο ακριβώς ποσοστό αλατιού μέσα στο αίμα. Το ίδιο συμβαίνει στον ιδρώτα και στα δάκρυά μας. Είμαστε δεμένοι με τον ωκεανό και όταν ξαναγυρίζουμε στη θάλασσα – είτε για να σαλπάρουμε, είτε για να ρεμβάσουμε – επιστρέφουμε ξανά στις ρίζες μας».
Είναι άραγε, αυτή η εξήγηση για το γεγονός ότι το αλάτι ως ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι πολύχρηστο;
Ο σπουδαίος ιατρός -ομοιοπαθητικός Αρίσταρχος Τσαμασλίδης γράφει για τη φαρμακογνωσία του ομοιοπαθητικού φαρμάκου NATRUM MURIATICIM (Nat-m) : «Το Νatrum muriaticim ή Χλωριούχο Νάτριο ( NaCl) είναι το κοινό μαγειρικό άλας. Βρίσκεται άφθονο στη φύση , είτε υπό μορφήν ορυκτού, είτε διαλυμένο μέσα στο θαλασσινό νερό. Το τρώμε καθημερινά, είναι όμως και ένα ισχυρό φάρμακο όταν χάρις στις μεθόδους δυναμοποιήσεως ελευθερωθούν οι ιδιότητές του. Οι πρώτες δυναμοποήσεις του φαρμάκου γίνονται με τρίψη…»
Λέτε ,εγώ που τρίβω και κονιορτοποιώ το χοντρό αλάτι ,να το δυναμοποιώ;
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Nat -m δεν αποτελείται μόνο από Νάτριο και Χλώριο και αυτό θα πρέπει οι ομοιοπαθητικοί να το λάβουν υπ’ όψιν τους Δηλαδή δεν έχει μόνο τις ιδιότητες των δύο στοιχείων που το αποτελούν κυρίως, του χλωρίου και του νατρίου (NaCl), αλλά και τις ιδιότητες των 91 στοιχείων που περιέχει το μαγειρικό φυσικό αλάτι από το οποίο παρασκευάζεται .Μερικά από τα υπόλοιπα στοιχεία που περιέχει είναι: Χλωριούχο Κάλιο( KCl ),Αλκαλικές γαίες εκπεφρασμένες σε Χλωριούχο Μαγνήσιο (MgCl2 ) Οξικό Μαγνήσιο Ca(CHCOO)2 ,Θειϊκό Μαγνήσιο ( MgSO4) Ανθρακικό Μαγνήσιο (MgCO3,) Ιωδιούχο Κάλιο (KJ) Ιωδικό Κάλιο( KJO3) Σιδηροκυανούχο K4Fe(CN)6 ,Ανθρακικό Νάτριο (Na2CO3 )κ.λ.π Είναι δηλαδή ένα πολυφάρμακο!
Τα δάκρυα και ο ιδρώτας μας περιέχουν αλάτι. Η παρουσία αλάτων στα δάκρυα μας εξακριβώθηκε για πρώτη φορά το 1791, σε μια χημική ανάλυση που έγινε από τον Lavoisier. Από τα αποτελέσματά της διαπιστώθηκε επίσης ότι, εκτός από χλωριούχο νάτριο τα δάκρυα περιέχουν ποσότητες χλωριούχου καλίου, ασβεστίου και μαγγανίου.
Στην ιατρική χρησιμοποιείται διάλυμα αλατιού 0,9% ως φυσιολογικός ορός, επειδή το διάλυμα αυτό έχει την ίδια οσμωτική πίεση με το πλάσμα του αίματος. Αν σκεφτούμε ότι η συγκέντρωση του χλωριούχου νατρίου στο πλάσμα του αίματός μας βρίσκεται πολύ κοντά στην περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε αλάτι, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η ζωή ξεκίνησε στη θάλασσα, καταλαβαίνουμε ότι το φάρμακο αυτό έχει σχέση με τι ρίζα της ζωής!
Στη Θάσο υπήρχε το εξής έθιμο: η μαμή μετά το πρώτο πλύσιμο του νεογέννητου, , έπαιρνε τριμμένο αλάτι και πασπάλιζε το σώμα του μωρού, για να μην μυρίζει άσχημα, όπως έλεγαν, όταν μεγαλώσει. Κάποιες μαμές το “αλάτισμα” το έκαναν διαλύοντας το αλάτι μέσα στο χλιαρό νερό του μπάνιου. Το μωρό θα έμενε αλατισμένο για τρεις μέρες.
Το έμβρυο κολυμπάει στο αμνιακό υγρό της μήτρας της μητέρας, στις φλέβες της οποίας κυκλοφορεί αίμα το πλάσμα του οποίου έχει αλάτι. Ο πρώτος δεσμός μας είναι με τη μητέρα. Εγώ διδάχτηκα την εικόνα του ομοιοπαθητικού φαρμάκου Nat-m στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής.
Στη σχετική ενότητα, διάβασα μεταξύ άλλων: «….Πάρτε την εικόνα ενός μωρού γεννημένου με ιδιοσυγκρασία Nat-m.Με την στενή επαφή με την μητέρα, υπάρχει μια αίσθηση πλήρους ενότητας της ψυχικής αύρας του βρέφους και της μητέρας .Αυτή είναι η φυσική κατάσταση έννοια της ενότητας και της συνεχείας αποδεικνύει ότι για παράδειγμα , στην Αφρική , εξ αίτιας του θερμού κλίματος η γύμνια είναι πολύ φυσική και η στενή επαφή καθώς και ο μεγαλύτερης διάρκειας θηλασμός είναι πιο φυσικά .Τα πολλά ρούχα δεν είναι απαραίτητα , όπως είναι στα ψυχρότερα ,βόρεια κλίματα .
Στην Αφρική υπάρχει πολύ στενή σχέση ανάμεσα στην μητέρα και στο μωρό , και πιο πολύ στενή επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους γενικά .Έτσι συμβαίνει , στην Αφρική το Nat-m, αν και μπορεί να είναι για κάποιους ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο ,, πολύ σπάνια αναπτύσσεται σε παθολογία. Δεν χρειάζεται παρά πολύ σε χώρες όπου εφαρμόζεται η έννοια αυτής της ενότητας και της συνέχειας. Επίσης δεν είναι συχνό σε ζεστά ,μεσογειακά κλίματα, για παράδειγμα στην Ελλάδα ή στην Ιταλία , αλλά είναι πολύ συχνό στις βρετανικές ,ιρλανδικές , σουηδικές και ρωσικές εθνότητες.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον , ότι τα αρχικά σημάδια της σωματικής παθολογίας συχνά εμπλέκουν τα χείλη , με ένα σκασμένο κάτω χείλος ή έρπη .Το χείλος είναι ένα μέρος με το όποιο βυζαίνουμε όταν είμαστε μωρά ,η πρώτη στενή επαφή με την μητέρα και με τα χείλη φιλάμε. Ένα τυπικό χαρακτηριστικό του Nat-m είναι ένα ράγισμα στο κάτω χείλος. Εκεί που κάποτε υπήρχε μια απαλότητα, υπάρχει τώρα μια ξηρότητα και μια ραγάδα .Επίσης χαρακτηριστικά υπάρχει ξηρότητα των βλεννογόνων ,όπως στον κόλπο με ένα αποτράβηγμα της ζωτικής δύναμης από εκείνους τους βλεννογόνους ,από τους οποίους υπάρχει το ανώτατο ποσό επαφής.
Οι Νat-m είναι μέσα τους τόσο ευαίσθητοι και ευάλωτοι, που πρέπει να κατασκευάσουν για τον εαυτό τους ένα απροσπέλαστο κάστρο.Το βρέφος υφίσταται απογοήτευση και αυτή η κατάσταση θα τον επηρεάσει τόσο βαθειά ,ώστε να κτίσει ένα μικρό τείχος. Το μωρό θέλει περισσότερα από όσα μπορεί να του προσφέρει η μητέρα .Όταν η μητέρα φεύγει το μωρό κλαίει .Αν η μητέρα δεν πάρει το μωρό στην αγκαλιά της, αυτό θα σταματήσει να κλαίει και θα αναπτύξει έναν άλλο τρόπο συμπεριφοράς .ο όποιος είναι να μένει πολύ ήσυχο ,ακίνητο και αποκομμένο , σε μια κατάσταση μιας μικροκατάθλιψης Το παιδί αναπτύσσει έναν δικό του κόσμο ….»
« Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό έχασα τη μάνα μου και πάω να τη βρω», λέγαμε όταν παίζαμε ένα ΠΑΙΧΝΊΔΙ τότε που είμαστε παιδιά. Η πρώτη σχέση μας, λοιπόν, ο πρώτος δεσμός μας, είναι ο δεσμός με τη μητέρα μας. Το Natrun Muriaticum είναι το κύριο φάρμακο γι’ αυτούς που η παθολογία τους ξεκινάει από προβλήματα σε δεσμούς και σχέσεις, από απώλεια αγαπημένων προσώπων ή απογοήτευση από σχέσεις. Ο άνθρωπος που απογοητεύεται από σχέσεις, χτίζει ένα τείχος γύρω του και κλείνεται Το συναίσθημα κρυσταλλώνει μέσα του σαν τους κρύσταλλους του αλατιού. Αναμασά περασμένα δυσάρεστα γεγονότα.
Ο παγκοσμίως γνωστός Ομοιοπαθητικός R. Sankaran αναφέρει το εξής ποίημα για το φάρμακo Natrum Muriaticum:
«Αλάτι, κινείς τη θάλασσα ,
τη βαθειά μπλε θάλασσα
και τη θάλασσα εντός μου.
Χωρίς εσέ η ροή σταματά
τόσο πολύ κάπου,
τόσο λίγο κάπου αλλού.
Ο ψυχισμός σταματάει να ρέει,
λιμνάζει, κυμαίνεται άνω κάτω
και τέλος επανέρχεται πίσω»
O Dr. R. Sankaran θεωρεί το συνδυασμό κατήφειας και ενθύμησης δυσάρεστων ,ως χαρακτηριστικό συνδυασμό του Natrum muriaticum και γράφει: «Το πιο χαρακτηριστικό ανέκφραστο συναίσθημα είναι η θλίψη, O ψυχισμός του Natrum mur. επικυριαρχείται από μνησικακία (εχθροπάθεια). Τα οδηγά συμπτώματα μας δίνουν αυτό το πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, ότι μισεί τα άτομα, επειδή τον δυσαρεστούν. Άλλο χαρακτηριστικό του Nat. m. είναι η σιωπηλή θλίψη. Θλίβεται αλλά δεν μπορεί να κλάψει. Θλίψη καταπιεσμένη, δεν μπορεί να φωνάξει (κλάψει)…”
«Μη ρίχνεις αλάτι στην πληγή μου» , λέμε όταν κάποιος μας αναφέρει πράγματα που μας πλήγωσαν στο παρελθόν και δεν τα έχουμε ξεχάσει.
«Νερό κι αλάτι» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε όταν έχουμε μαλώσει με κάποιον και θέλουμε να δηλώσουμε ότι ξεχάσαμε την έχθρα . Ο Hering γράφει ότι ο ασθενής που χρειάζεται Nat-Mur: “Προσπαθεί να ξαναθυμηθεί δυσάρεστα συμβάντα του παρελθόντος με σκοπό να τα θυμηθεί και να παραδοθεί στη θλίψη, που αυτά του προξενούν…”
Η Sandra Chase γράφει: “H γυναίκα, που χρειάζεται Natrum mur., είναι μελαγχολική από πολύ καιρό. Χαρακτηριστικά προσπαθεί να καταπνίξει αυτήν τη μελαγχολία, όπως προσπαθεί να καταπνίξει όλα της τα συναισθήματα. Μπορεί να συναισθάνεται ένοχη για τη μελαγχολία της. Αλλά τείνει να είναι ένα άτομο, που κρατά μέσα της τα συναισθήματα. Θα πει ότι είναι καλά, ενώ δεν είναι. Μερικές φορές θα πει ότι δεν έχει τίποτε…”
Ο Whitmont γράφει: “Το Natr. mur. αισθάνεται απομονωμένο και μοναχικό, ο άρρωστος υπερεπιθυμεί την αγάπη και τη συμπάθεια, αλλά μια ενδότερη προσταγή, όπως συμβαίνει, απαγορεύει την αποδοχή τους. Μια μη ακουστή φωνή του εγώ του τον ωθεί να βρει την πηγή της δύναμης εντός του…”.
Ο γνωστός Ψυχίατρος – Ομοιοπαθητικός Dr .Γιώργος Λουκάς και η Ψαλτοπούλου Ντόρα ,μουσικοθεραπεύτρια. MA,CMT, πραγματοποίησαν πείραμα για να διαπιστώσουν τα συναισθήματα που δημιουργούν οι ήχοι και να τα συνδέσουν με αντίστοιχα ομοιοπαθητικά φάρμακα που παρασκευάζονται από ουσίες που είναι στοιχεία του περιοδικού πίνακα. Mέρος από το συμπέρασμα αυτής της πειραματικής απόδειξης μας δίνει ο Dr Γιώργος Λουκάς:
«Θεωρούμε ότι το στοιχείο του περιοδικού πίνακα Νάτριο ( ΝΑ) αντιστοιχεί στον ήχο ΛΑ, Τρίτη οκτάβα πριν το μέσο ΝΤΟ.»
Και αφού παραθέτει τα στοιχεία της πειραματκής απόδειξης καταλήγει: «Συμπεραίνουμε για την ψυχική κατάσταση του παραπάνω ήχου τα εξής:
1. Υπάρχει μια δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων, το άτομο χαρακτηρίζεται από μια εσωστρέφεια, χτίζει έναν τοίχο γύρω του.
2.Το άτομο είναι δεσμευμένο στο παρελθόν του. Συνεχώς σκέφτεται συμβάντα του παρελθόντος
3.Αίσθηση ότι καταδικάζεται
4.Αίσθηση ότι είναι μοναχικό και απομονωμένο.
5.Μίσος για τα άτομα που δεν συμπαθεί
6.Αίσθηση ότι τον καταδιώκουν.
7.Αγωνία σαν κάτι να πρόκειται να συμβεί.
8. Θλίψη
Όσον αφορά την εσωστρέφεια και τη δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων, είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Natrum muriaticum, που είναι το πιο καλά αποδεδειγμένο άλας του Νατρίου.»
Από όσα αναφέραμε σχηματίστηκε η εικόνα του φαρμάκου Natrum Muriaticum και ο ψυχισμός του ασθενούς που χρειάζεται το φάρμακο αυτό για να θεραπευτεί ομοιοπαθητικά. Ας δούμε αν ταιριάζει η εικόνα που σχηματίστηκε , με τις λαϊκές δοξασίες για το αλάτι.
Ο Τάκης Ναστούλης στο βιβλίο του: « Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις» γράφει για το αλάτι: «Το αλάτι είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά τροφής του ανθρώπου και γι’ αυτό το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες επίσημες τελετές και σε ιερές εκδηλώσεις, σαν σύμβολο της ομόνοιας και της αφοσίωσης. Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε πως οι πιστοί πρέπει πάντοτε να προσθέτουν αλάτι σε όλες τις θυσίες τους και σε κάθε προσφορά τους προς το Θεό. Επειδή το αλάτι είναι απαραίτητο σε όλες τις τροφές, θεωρήθηκε πάντοτε από τις αρχαίες θρησκείες ως σύμβολο ενότητας και της συμμαχίας προς το θεό. Και επειδή διατηρεί τις τροφές, θεωρήθηκε σύμβολο της αφθαρσίας, της διάρκειας, της αιωνιότητας. Και επειδή κανένα φαγητό δεν γίνεται χωρίς αυτό, το αλάτι έγινε επίσης σύμβολο της ομόνοιας και της φιλίας ( νερό κι αλάτι) η δε συνεχιζόμενη και αιώνια φιλία μεταξύ των ανθρώπων και κρατών λεγότανε : «Συμφωνία του άλατος».
Με αυτό επισφράγιζαν τις συμφωνίες τους. Η αρχαία παροιμία: «άλας και τράπεζαν μη παραβαίνειν» δείχνει ότι το αλάτι κατά τους αρχαίους Έλληνες συμβόλιζε τη φιλία και την αλληλεγγύη. «Φάγαμε μαζί ψωμί κι αλάτι» λέμε εμείς σήμερα για κάποιον με τον οποίον συνδεθήκαμε με στενή φιλία. Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι το αλάτι έδιωχνε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και έριχναν αλάτι πίσω από την πλάτη τους για να φύγουν.. Πίστευαν επίσης ότι έδιωχνε τους Καλικάτζαρους και τα κακά πνεύματα. Μέσον καθαρμού από αρνητικές ενέργειες χρησιμοποιήθηκε και στο ξεμάτιασμα. Για να σκάσουν οι εχθροί, έριχναν κόκκους αλατιού στη φωτιά που έσκαγαν με θόρυβο, όπως εύχονταν να σκάσουν και οι εχθροί!
Ενότητα, ομόνοια, αφοσίωση, φιλία, έχθρα, είναι περιληπτικά οι κύριες έννοιες που προκύπτουν από όσα πιστεύει ο λαός μας για το αλάτι. Μήπως αυτά δεν συμπυκνώνονται στη λέξη: ΣΧΕΣΕΙΣ ; Οι σχέσεις δεν είναι και η βασική ιδέα που διατρέχει τον ασθενή που χρειάζεται Natrum Muriatcum για να θεραπευτεί;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Θεωρώ ότι ήταν υποχρέωση μας να ασχοληθούμε με το αλάτι, αφού εκτός από το ότι είναι η ρίζα μας, είναι και μια ουσία που καταναλώνουμε καθημερινά. Έχει υπολογιστεί ότι άνθρωπος καταναλώνει φυσιολογικά περίπου 5 – 6 κιλά αλατιού ετησίως.
Στο ερώτημα αν το αλάτι είναι ο Δόκτορ Τζέκυλ ή ο Μίστερ Χάιντ, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ότι είναι και τα δυο. Εξαρτάται από το πόσο και κυρίως από το ποιο αλάτι χρησιμοποιούμε! Το νάτριο είναι ο κακός και όχι το αλάτι.
Θα κλείσω το άρθρο αυτό με ένα απόσπασμα από το βιβλίο της MAΥO CLINIC: «Καθημερινά χρειαζόμαστε τουλάχιστον 500mg νατρίου. Αυτό είναι λίγο παραπάνω από ¼ του κουταλιού του γλυκού. Ωστόσο οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν 3.000-4.000mg νατρίου την ημέρα.
Πηγές νατρίου είναι:
1% πόσιμο νερό
11% μαγειρικό αλάτι
11% αλάτι που περιέχουν οι φυσικές τροφές και
77% οι βιομηχανοποιημένες τυποποιημένες τροφές
Η αντίδραση κάθε οργανισμού στο νάτριο είναι διαφορετική. Ορισμένα άτομα –υγιείς ενήλικοι, αλλά και υπερτασικά άτομα- μπορούν να καταναλώνουν όσο νάτριο θέλουν και να μην επηρεαστεί καθόλου η πίεσή τους. Για άλλα άτομα η υπερβολική ποσότητα νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης και σε εμφάνιση υπέρτασης. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται : ευαισθησία στο νάτριο. Περίπου το 40% των υπερτασικών έχουν ευαισθησία στο νάτριο.. Ο περιορισμός του νατρίου μπορεί να ωφελήσει ελάχιστα κάποια άτομα, παρ’ όλα αυτά ,συνολικά μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην αποφυγή μελλοντικών ασθενειών και στη μείωση των εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών που έχουν σχέση με την υπέρταση»
Ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτωνας έλεγε ότι το αλάτι είναι η ουσία που αγαπήθηκε από τους θεούς! Ο Παράκελσος έλεγε ότι: «Όλα πράγματα είναι δηλητήρια. Η δόση είναι που τα καθιστά μη δηλητηριώδη» . Είναι στο χέρι μας , αλλά είναι και αρμοδιότητα των ειδικών να μας συμβουλέψουν για τη ποσότητα και κυρίως για το είδος του αλατιού που θα πρέπει να καταναλώνουμε.
Δεν ξέρω αν τα παραπάνω αθωώνουν τον κατηγορούμενο « κύριο αλάτι»! Εμείς του δώσαμε απλά μια ευκαιρία να απολογηθεί
θουκυδιδης θεμος παπαδοπουλος

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Της Νίκης Τσέκου, δημοσιευμένο στο περιοδικό ‘HOLISTIC LIFE’

http://www.bioathens.com
http://pirforosellin.blogspot.gr

Το νέο selfie stick που «κρύβει» τη μοναξιά ! GADGET

Oι selfie έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητα των περισσοτέρων, καθώς δεν λείπουν σχεδόν από κανένα λογαριασμό στα social media. Selfie όταν ξυπνάς, selfie όταν είσαι στη δουλειά, στη βόλτα, στο σπίτι σου, όταν τρως το φαγητό σου αλλά και όταν πέφτεις για ύπνο...

Σύμφωνα με έρευνες, όμως, οι πολλές φωτογραφίες δείχνουν μία μελαγχολία αλλά και άτομα που δεν έχουν πολλούς φίλους... Θέλοντας να καταρρίψουν αυτή την έρευνα, έστω και φαινομενικά, οι Justin Crowe και Aric Snee δημιούργησαν ένα καινούριο selfie stick, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το κρατά να βγάζει selfie και να «κρύβει» τη μοναξιά του δείχνωντας ότι δεν είναι μόνος του.




Το νέο selfie stick είναι ένα ψεύτικο χέρι... Οπότε το κρατάς και βγάζεις φωτογραφία σα να κρατάς το χέρι κάποιου φίλου... Λυπηρό ε;










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ο άνθρωπος που εφηύρε το selfie stick είναι σήμερα εκατομμυριούχος !

http://www.toratora.gr