Το σαπούνι πορτοκαλιού είναι ότι καλύτερο για το σώμα. Εκτός από τις ιδιότητες του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το χαμομήλι, το ξύσμα πορτοκαλιού θα διαπιστώσετε ότι κάνει απαλή απολέπιση στο δέρμα.
Χρώμα ανοιχτό πορτοκαλί και...
άρωμα ελαφρύ και διακριτικό.
Για το σαπουνάκι αυτό, θα πρέπει να γίνει προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα.
***Προσοχή!! πριν προχωρήσετε στην συνταγή διαβάστε πολύ προσεκτικά την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησις.***
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
Ελαιόλαδο 600γρ.
Έλαιο καρύδας 200γρ.
Αμυγδαλέλαιο 200γρ.
Καυστική σόδα (NaOH) 138.47γρ.
Aαφέψημα χαμομηλιού με αποσταγμένο νερό 102γρ
Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 238γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού αποξηραμένο 1κουτ. Γλυκού
Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού 10ml
Αιθέριο έλαιο ιλανκ ιλανκ 15 σταγόνες
Προετοιμασία μια ημέρα πριν την εκτέλεση της συνταγής.
1. Αποξήρανση ξύσματος πορτοκαλιού.
Για ένα κουταλάκι του γλυκού όπως μας λέει η συνταγή θέλουμε ξύσμα από 3 πορτοκάλια περίπου.
Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας το ξύσμα και το αφήνουμε σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος. Αν δεν έχει πολύ υγρασία η ατμόσφαιρα, σε περίπου 24 ώρες έχει ξεραθεί.
Επειδή όμως το υλικό αυτό θα είναι κάπως κολλημένο, θα χρειαστεί να το σπάσουμε για να γίνει μικρά μικρά κομματάκια. Να θυμίζει σκόνη, φαίνεται στη φωτογραφία.
Γι’ αυτό το χτυπάμε σε ένα γουδί.
2. Ζυγίζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη τον χυμό πορτοκαλιού, ώστε την άλλη μέρα να το έχουμε σε πάγο.
3. Ετοιμάζουμε το αφέψημα χαμομηλιού, (πάντα με αποσταγμένο νερό) όσο πιο «δυνατό» μπορούμε. Δε θέλουμε να είναι ζεστό όταν θα αναμιχτεί με την καυστική σόδα (θερμοκρασία δωματίου).
* Ο χυμός πορτοκαλιού και το αφέψημα χαμομηλιού αντικαθιστούν το νερό.
* Το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και τα αρώματα θα προστεθούν λίγο πριν τελειώσει το ανακάτεμα.
Αυτές είναι οι ιδιαιτερότητες της συνταγής σαπουνιού με πορτοκάλι.
Για να προχωρήσετε στην εκτέλεση,
διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες για την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησις.
http://xeiropoihma.blogspot.gr
Χρώμα ανοιχτό πορτοκαλί και...
άρωμα ελαφρύ και διακριτικό.
Για το σαπουνάκι αυτό, θα πρέπει να γίνει προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα.
***Προσοχή!! πριν προχωρήσετε στην συνταγή διαβάστε πολύ προσεκτικά την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησις.***
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
Ελαιόλαδο 600γρ.
Έλαιο καρύδας 200γρ.
Αμυγδαλέλαιο 200γρ.
Καυστική σόδα (NaOH) 138.47γρ.
Aαφέψημα χαμομηλιού με αποσταγμένο νερό 102γρ
Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 238γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού αποξηραμένο 1κουτ. Γλυκού
Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού 10ml
Αιθέριο έλαιο ιλανκ ιλανκ 15 σταγόνες
Προετοιμασία μια ημέρα πριν την εκτέλεση της συνταγής.
1. Αποξήρανση ξύσματος πορτοκαλιού.
Για ένα κουταλάκι του γλυκού όπως μας λέει η συνταγή θέλουμε ξύσμα από 3 πορτοκάλια περίπου.
Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας το ξύσμα και το αφήνουμε σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος. Αν δεν έχει πολύ υγρασία η ατμόσφαιρα, σε περίπου 24 ώρες έχει ξεραθεί.
Επειδή όμως το υλικό αυτό θα είναι κάπως κολλημένο, θα χρειαστεί να το σπάσουμε για να γίνει μικρά μικρά κομματάκια. Να θυμίζει σκόνη, φαίνεται στη φωτογραφία.
Γι’ αυτό το χτυπάμε σε ένα γουδί.
2. Ζυγίζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη τον χυμό πορτοκαλιού, ώστε την άλλη μέρα να το έχουμε σε πάγο.
3. Ετοιμάζουμε το αφέψημα χαμομηλιού, (πάντα με αποσταγμένο νερό) όσο πιο «δυνατό» μπορούμε. Δε θέλουμε να είναι ζεστό όταν θα αναμιχτεί με την καυστική σόδα (θερμοκρασία δωματίου).
* Ο χυμός πορτοκαλιού και το αφέψημα χαμομηλιού αντικαθιστούν το νερό.
* Το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και τα αρώματα θα προστεθούν λίγο πριν τελειώσει το ανακάτεμα.
Αυτές είναι οι ιδιαιτερότητες της συνταγής σαπουνιού με πορτοκάλι.
Για να προχωρήσετε στην εκτέλεση,
διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες για την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησις.
http://xeiropoihma.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου