Το 1913 ο Nikola Tesla πατεντάρησε μια τουρμπίνα ατμού χωρίς λεπίδες που υποστήριζε ότι ήταν ο πλέον αποτελεσματικός και η πιο απλή περιστροφική μηχανή που σχεδιάστηκε ποτέ. Λόγω ελλείψεως υψηλής ποιότητος υλικών, ο Tesla δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει σωστά την μηχανή.
Ένα αιώνα αργότερα έχουμε τα υλικά που χρειάζονται για να κατασκευάσουμε την τουρμπίνα του Tesla, και το...
2010 δόθηκε μια πατέντα στην εταιρεία Solar Aero για μια τουρμπίνα βασισμένη στο σχέδιο του Tesla.
Η τωρινή τεχνολογία ανεμογεννητριών με περιστρεφόμενα λεπίδες είναι αναποτελεσματική, και δημιουργεί ρύπανση θορύβου, που όπως έχει αναφερθεί είναι επιβλαβής για την υγεία όσων μένουν κοντά.
Επίσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για την άγρια ζωή όπως τα πουλιά και οι νυχτερίδες. Σκοτώνουν περίπου 600.000 πουλιά τον χρόνο. Η χωρίς λεπίδες γεννήτρια έχει λύσει όλα αυτά τα προβλήματα με ελάχιστα κινητά μέρη και αθόρυβη στην λειτουργία της.
Η νέα τεχνολογία γεννήτριας παράγει έξι φορές περισσότερη ενέργεια.
Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να παράγει ενέργεια με κόστος 750 δολάρια ανά κιλοβάτ, μαζί με την εγκατάσταση.
Ίσως η πιο αποτελεσματική τουρμπίνα ανέμου, η SheerWind υποστηρίζει ότι το σύστημα τους Invelox είναι 600% πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές ανεμογεννήτριες. Το Invelox μπορεί να παράγει ισχύ από απαλούς ανέμους με ταχύτητα από 1,6 – 3,2 χιλιόμετρα την ώρα. Δουλεύει συλλαμβάνοντας τον διερχόμενο άνεμο με μεγάλες σέσουλες και τον παροχετεύει μέσω της χοάνης η οποία διαρκώς στενεύει ώστε η ταχύτητα διαρκώς πολλαπλασιάζεται. Ο συμπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται κατόπιν για να τροφοδοτήσει μια μικρή τουρμπογεννήτρια.
Έτσι έχουμε το πρωτότυπο με μια αποτελεσματική μέθοδο να συλλέγουμε τον άνεμο που μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να σπάσουμε την τωρινή εξάρτηση μας από μη βιώσιμους παραγωγούς ενέργειας. Φθηνή βιώσιμη ενέργεια σημαίνει ελευθερία για την ανθρωπότητα, έτσι όσο αυτές οι τεχνολογίες προχωρούν μέσα στην αγορά, θα αισθανθούμε το βάρος να σηκώνεται από τους ώμους μας και να ελαττώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να επιβιώσουμε.
http://www.terrapapers.com
Ευχόμαστε να επιτρέψουν και να επικρατήσει αυτή η τεχνολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου