Στην διαπίστωση ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000 θα μπορούν να προσδοκούν ότι θα ζήσουν μέχρι τα 130 χρόνια τους, και ότι ο χρόνος τελικά δεν..
αποτελεί μονόδρομο αλλά το βιολογικό ρολόι μπορεί να γυρίσει πίσω με την δική μας αποφασιστικότητα και την συμβολή της Αναγεννητικής Ιατρικής, κατέληξαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην διημερίδα των Σπετσών με θέμα: «Η Ιατρική του αύριο σήμερα - το κλασσικό δεν γερνάει ποτέ» που διοργανώθηκε στις 24-26 Μαΐου.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους,Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ) και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής, έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του: «η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι 'αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια».
Ο κ. Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε: «Γι 'αυτό η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την “αντιγήρανση εκ των έσω” ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να “γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι του οργανισμού”»
Χαιρετίζοντας την διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί ο Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, κ. Ευστάθιος Γκόνος, χαρακτήρισε τις Σπέτσες ως «Μέκκα της επιστήμης» υπενθυμίζοντας κάτι ελάχιστα γνωστό: «19 νομπελίστες της γενετικής και της βιολογίας και συνολικά 450 επιστήμονες συναθροίζονται από το 1966 στις Σπέτσες κάθε χρόνο για τα σεμινάρια τους».
Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ Στάθης Γκόνος τόνισε : «Οι προβλέψεις λένε ότι 1 στα 4 παιδιά που γεννήθηκαν την τρίτη χιλιετηρίδα, αισίως θα φτάσουν τα 120 χρόνια ζωής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι : "Το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί δηλαδή στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία και διανύουν ένα είδος εμμηνόπαυσης, τα παιδιά τους θα γεννηθούν με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών. Και κατέληξε:
«Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα για τους άντρες είναι τα 78 έτη ενώ για τις γυναίκες τα 82 έτη, ενώ ότι το 1980 όσοι από εμάς ζούμε σε αστικά κέντρα, έχουμε πέσει από τη σειρά γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής».
Ο Professor Brian Clark, λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος δεν παρέστη διά ζώσης αλλά μέσω Skype μετέφερε τις δικές του επιστημονικές ειδήσεις :
εντείνεται η επιστημονική αμφισβήτηση της υπερχρήσης των αντιοξειδωτικών που ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο.
τα πειράματα πρέπει να γίνονται και στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους για να υπόκεινται σε πιο εξατομικευμένες και ασφαλείς θεραπείες και σωστότερα φάρμακα "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι" κατέληξε ο κ Clark “για να υποβαλλόμαστε σε πανομοιότυπες θεραπείες και αγωγές .
η φράση κλειδί στην αντιγήρανση είναι " ακολουθώ σωστό συνετό τρόπο ζωής, τρέφομαι υγιεινά και κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ".
Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Λυράκης Παναγιώτης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους συνέδρους για την επιλογή των Σπετσών και δεσμεύτηκε να συμβάλει με ενέργειες του ώστε να βελτιώσει την υποδομή, για την διεξαγωγή παρόμοιων συναντήσεων κύρους .
msdhealthnews.gr
http://ergotherapianews.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου